Spectacole de operă emblematice la ediția aniversară a Festivalului ”Opera Nights” 2024

Spectacole de operă emblematice la ediția aniversară a Festivalului ”Opera Nights” 2024

Eveniment emblematic, deosebit de apreciat de publicul hunedorea iubitori al culturii muzicale de calitate, Festivalul ”Opera Nights” a ajuns, anul acesta, la ediția aniversară cu numărul zece. O cifră care, în opinia tuturor celor care au avut ocazia de a asista la concertele din ultimii uni, apreciază că este una definitorie pentru acest eveniment organizat de Consiliul județean Hunedoara.

Și în 2024, Consiliul județean Hunedoara este principalul finanțator al acestui festival, organizarea căruia fiindu-i atribuită din acest an Centrului pentru Cultură și Artă al județului Hunedoara, instituție de cultură care funcționează în subordinea adminstrației județene.

Festivalului de operă și muzică clasică “Opera Nights” va avea loc anul acesta în perioada 17 – 21 iulie 2024. Potrivit administratorului public al județului Hunedoara, Costel Avram, vestivalul se va desfășura în formula experimentată pentru prima dată în 2023, care include cinci localități de pe tot cuprinsul județului, fiecare locație având un specific aparte, de natură să atragă publicul prin ineditul său.

Costel Avram spune că, în aceste zile, a fost definitivat și programul celei de-a X-a ediții a Festivalului de operă și muzică clasică “Opera Nights”, cel mai mare festival de operă din România care se desfășoară în  aer liber, program care se va desfășura după cum urmează:

  • La Traviata, de Giuseppe Verdi – 17 iulie, ora 21,00 în Municipiul Brad;
  • My Fair Lady, de Frederick Loewe – 18 iulie, ora 21,00 în Municipiul Orăștie;
  • Madama Butterfly, de Giacomo Puccini – 19 iulie, ora 21,00 în Municipiul Hunedoara;
  • Spectacol de sunet & lumină Rock’n’Opera – 20 iulie, ora 21,00 la Exploatarea Culturală Petrila;
  • Carmen, de Georges Bizet – 21 iulie, ora 21,00 în Municipiul Deva.

Cu toate că spectacolele sunt programate să de desfășoare în aer liber, fiecare locație are spații alternative, în caz că vremea va fi nefavorabilă.

Pentru organizarea Festivalului de operă și muzică clasică “Opera Nights”, Consiliul județean Hunedoara se bucură și de această dată de parteneriatul realizat cu administrațiile publice locale din localitățile care vor găzdui spectacolele. Organizatorii fac precizarea că programul anunțat inițial mai poate suferi mici ajustări sau modificări.