Au început, la Vulcan, asfaltările din proiectul ”Green Line Valea Jiului”

Au început, la Vulcan, asfaltările din proiectul ”Green Line Valea Jiului”

Considerat drept unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare locală care se implementează în localitățile din Valea Jiului, ”Green Line Valea Jiului” a intrat într-o nouă etapă. Aceasta vizează modernizarea infrastructurii de transport rutier pe traseul pe care vor circula, începând chiar din acest an, autobuzele electrice achiziționate de autoritățile locale din regiune care, împreună cu CJH, și-au propus să realizeze un serviciu public de transport local interurban de înaltă calitate.

Potrivit prevederilor din contractul de execuție al proiectului ”Green Line Valea Jiului”, la capitolul infrastructură rutieră sunt prevăzute asfaltări ale unor drumuri de pe traseul viitoarei linii de transport, în mai multe localități din Valea Jiului. Acestea însumează 4,823 km de drumuri publice pe care se va așterne un covor nou de asfalt. Cele mai ample lucrări de acest fel sunt prevăzute să aibă loc la Vulcan unde, de altfel, a și început procesul de asfaltare a străzii Nicolae Titulescu. Potrivit primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, această lucrare este așteptată, dorită și cerută de vulcăneni, fiind în același timp una necesară și asumată de autoritățile locale de la Vulcan. ”Așa cum am promis, reușim iată să începem asfaltările pe strada Nicolae Titulescu, de la un capăt la altul al acesteia. Este o lucrare pe care am dorit să o facem de mai mult timp, însă deoarece ea a fost prinsă în proiectul liniei de transport ecologic, a trebuit să așteptăm ca acest proiect să ajungă la faza modernizării infrastructurii rutiere. Iată-ne acum ajunși la acest moment în care asfaltăm strada Nicolae Titulescu, de la un capăt la altul, lucrările fiind programate să se finalizeze până la jumătatea lunii mai”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

costeMai mult, Vulcanul va avea parte și de o serie de alte lucrări similare, prevăzute fie tot în proiectul ”Green Line” cum este, spre exemplu, asfaltarea străzii Uzinei din Colonia de Jos, care face legătura cu Depoul și stația centrală de încărcare a autobuzelor electrice, dar și în cadrul unui alt parteneriat, încheiat cu Consiliul județean Hunedoara, prin care va fi asfaltată și porțiunea din DN 66 A de la intrarea în municipiul Vulcan dinspre Petroșani, până în zona stadionului municipal. ”Îi mulțumesc domnului Laurențiu Nistor și domnului administrator public Costel Avram, pentru că au răspuns favorabil solicitării noastre de a ne sprijini în derularea acestor lucrări de infrastructură rutieră deosebit de importante pentru asigurarea calității și siguranței traficului rutier în municipiul Vulcan, tot așa cum le mulțumesc cetățenilor municipiului nostru care au înțeles că derularea unui astfel de proiect edilitar nu este una ușoară. Urmează câteva săptămâni în care, este adevărat, vor mai fi unele probleme de disconfort pentru participanți la traficul rutier în municipiul Vulcan, însă odată cu finalizarea acestor lucrări, practic vom avea drumuri bune și foarte bune în localitatea noastră”, a mai spus Cristian Merișanu.

Lucrări similare de asfaltare se vor desfășura, în cadrul proiectului ”Green Line Valea Jiului” și la Petroșani, acolo unde este prevăzute modernizarea unui tronson de drum de pe str. 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu str. Slătinioara și până l sensul giratoriu cu avion de pe centură), pe str. Avram Iancu și pe DN 66, în zona cuprinsă de la intersecția cu str. Maleia, până la intersecția cu drumul de acces către orașul Petrila.

Tot în cadrul proiectului ”Green Line Valea Jiului”, antreprenorul care implementează acest proiect avansează în ritm accelerat cu lucrările de construcție a Depoului central din Colonia de Jos a municipiului Vulcan, la depourile de la Uricani și Petrila, la construcția stațiilor de încărcare aferente, precum și la construcția noilor stații de autobuz de pe întregul traseu.

Potrivit reprezentanților autorităților locale și județene, linia verde de transport local interurban ”Green Line Valea Jiului”, care va eficientiza serviciul de transport persoane din această regiune, urmează să fie pusă în funcțiune în a doua jumătate a acestui an.