La Petroșani au început ”Serbările Bucuriei” cu ”Gașca Zurli” și mii de copii fericiți

La Petroșani au început ”Serbările Bucuriei” cu ”Gașca Zurli” și mii de copii fericiți

Copii, părinți și bunici au dat iama în Parcul Central ”Carol Schreter” din Petroșani, în a doua zi de Paște, dornici să fie prezenți la întâlnirea cu cel mai îndrăgit spectacol pentru copiii din toată România: ”Gașca Zurli”.

Personajele fantastice ale Mirelei Retegan, cea care a fondat în 2010 proiectul ”Gașca Zurli” i-au bucurat pe cei mici, dar și pe cei mari cu cele mai îndrăgite cântece ale copilăriei, însoțite de dans și interacțiune cu publicul, iar ședințele foto ad-hoc au fost și ele parte din acest inedit spectacol. Tanti prezentatoarea, Maya, Fetița Zurli, Zâna Bună, Mulțumesc, Zdrăngănel sau Tura Vura au ținut publicul ”în priză” vreme de un ceas, într-o atmosferă de bucurie în familie așa cum nu-ți este dat să vezi în fiecare zi.

Mirela Retegan a venit cu mare încredere la Petroșani, pentru a da startul turneului național ”Zurli-mania cucerește România!” Asta cu atât mai mult cu cât a găsit aici un aliat în primarul Tiberiu Iacob Ridzi și un partener în Primăria și Consiliul local al municipiului Petroșani care au făcut posibil ca spectacolul Zurlii să fie unul cu acces liber pentru toți copiii din Petroșani și din împrejurimi. ”Mă bucur că am venit aici, la Petroșani, unde am găsit atât de mulți copii minunați și unde atmosfera este deosebit de frumoasă. Mă bucur să văd că aveți aici atât de mulți copii, părinți și bunici pasionați de Zurli, care se bucură la rândul lor de întâlnirea cu echipa noastră. Ne-am bucurat împreună de o frumoasă după-amiază și îi mulțumim domnului primar și celor care ne-au intermediat această întâlnire memorabilă”, a spus Mirela Retegan, șeful de gașcă al echipei Zurli.

Prezența în număr mare a copiilor veniți la acest eveniment împreună cu familia, dar mai ales bucuria care s-a putut citi pe fețele tuturor celor prezenți au fost cea mai fericită mulțumire și pentru primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, cel care a insistat ca acest spectacol să se deruleze în parcul din Petroșani și nu doar într-o sală de spectacol cu locuri limitate. ”Gașca Zurli este deosebit de apreciată de toți copiii și atunci când doamna Mirela Retegan mi-a spus că intenționează să înceapă turneul naționa ”Zurli-mania cucerește România!” de aici, de la Petroșani, am știut că acest eveniment va fi unul de care trebuie să ne bucurăm cu toții, ca într-o mare și frumoasă familie. Și, după cum am constatat la spectacol, am avut dreptate! Cred că acest spectacol nu a fost doar debutul unui turneu, ci începutul unor veritabile sărbători ale bucuriei pe care vrem să le continuăm în Petroșani. Pentru că avem nevoie de astfel de momente de bucurie, pentru că ne simțim bine când suntem împreună, când ne oferim timp prețios cu copiii noștri, când ne bucurăm cu adevărat de viață. Îi mulțumesc Mirelei Retegan pentru că a adus Gașca Zurli la Petroșani și sperăm să ne reîntâlnim în curând, tot așa cum le mulțumesc familiei Jana și Tiberiu Coconeț și copiilor de la Ansamblul Lirica din Petroșani, pentru momentul artistic deosebit pe care ni l-au oferit în deschiderea spectacolului oaspeților noștri” , a declarat, entuziasmat, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Iar dacă la spectacolul Zurli familiile prezente au descoperit, așa cum spune Mirela Retezan, că ”joaca este limbajul iubirii dintre părinți și copii”, prestația artistică a tinerilor artiști vocali și/sau instrumentiți ai Asociației Lirica, Iulian Jitea, Darius Stoica, Bogdan Mihăilă, Ciprian Jitea, Ovidiu Dobre, Sara Văduva, Antonia Niculcioiu, Nicoleta Zătângă, Melek Cepoi și Alexandra Zătângă a reliefat încă o dată că Valea Jiului are tineri deosebit de talentați, șlefuiți cu migală și profesionism la școala maestrului prof. Tiberiu Coconeț.

Tot așa cum acest minunat eveniment care a adunat laolaltă mai multe generații din comunitatea Petroșaniului, este dovada categorică că orice sărbătoare este mult mai frumoasă atunci când e trăită împreună cu cei dragi, în marea și frumoasa familie a Petroșaniului.

Spectacolele ”Zurli-mania” cucerește România continuă. Marți, 7 mai 2024, de la ora 18,00 trupa Zurli va fi prezentă la întâlnirea cu copiii din comunitatea orașului Petrila, iar săptămâna viitoare ajunge și la Lupeni și Vulcan.