Au început lucrările de reabilitare în Parcul ”Avram Iancu” din Vulcan

Au început lucrările de reabilitare în Parcul ”Avram Iancu” din Vulcan

Administrația publică locală din municipiul Vulcan a demarat un alt important proiect edilitar, care vizează reabilitarea Parcului ”Avram Iancu” din localitate. Acesta este cel mai mare parc public din localitate iar primarul Cristian Merișanu își dorește ca acest loc să redevină unul de întâlnire al membrilor comunității locale, de toate vârstele.

În opinia primarului Cristian Merișanu reabilitarea Parcului ”Avram Iancu” este cu atât mai importantă cu cât anul 2024 este declarat în România drept ”Anul Eroului Național Avram Iancu”. Din acest motiv, debutul lucrărilor de reabilitare din parc vizează chiar reabilitarea aleilor de acces spre monumentul dedicat lui Avram Iancu. ”Am început reabilitarea parcului mare cu aleile care compun squarul monumentului dedicat lui Avram Iancu, monument amplasat în centrul acestui parc. Ne dorim să repunem în valoare acest monument emblematic și să omagiem aici și noi anul bicentenarului nașterii Crăișorului Munților”, spune primarul Cristian Merișanu.

Acesta spune că lucrările de reabilitare ale Parcului ”Avram Iancu” sunt însă ceva mai complexe, autorităților loc ale dorind să refacă aici întreaga infrastructură pietonală, să refacă zonele verzi, urmând ca, mai apoi, parcul să fie dotat cu mobilier specific pentru odihnă și recreere.

Primarul municipiului Vulcan reamintește că reabilitarea acestui parc, o investiție cerută și așteptată de multă vreme de cetățenii din Vulcan, a fost întârziată ca urmare a faptului că fosta administrație a inclus acest proiect pe lista unor proiecte europene care însă nu s-au mai concretizat, iar îmn cele din urmă actuala administrație a găsit resursele financiare și pentru realizarea acestui obiectiv. ”Între timp, noi am mai reușit și în acest parc să întreținem curățenia, dar și să realizăm un loc de joacă pentru copii, care se bucură de interes maxim din partea celor mici și tot aici am construit viitorul centru social-cultural în care se vor desfășura o serie de activități educaționale, culturale și recreative după finalizarea integrală a proiectului”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.

 Ideea realizării acestei clădiri a venit tocmai pentru că Vulcanul se bucură de o efervescență culturală în care sunt cuprinși foarte mulți tineri, copii de la școlile din municipiul Vulcan care se pregătesc acum fie la Centrul ”Șansa” din cartierul Micro 3B, fie la Clubul Copiilor sau în alte locuri. ”Ne-am dorit de multă vreme și am căutat fel de fel de soluții, pentru a pune la dispoziția acestora un centru de educație cultural-artistică cu toate facilitățile necesare. Sigur că a atunci când a apărut oportunitatea de a realiza, cu fonduri europene, acest Centru de resurse comunitare pentru persoanele din comunitățile dezavantajate, am aplicat și am câștigat acest proiect la ADR Vest”, spune primarul Cristian Merișanu.

Acesta a mai adăugat că și celelalte parcuri din Vulcan vor beneficia de lucrpri de reabilitare, în funcție de necesități și de bugetul alocat pentru acest tip de lucrări.