Liberalii hunedoreni mai primesc o lovitură politică! Senatoarea Lucica Dina Muntean a demisionat din PNL!

Liberalii hunedoreni mai primesc o lovitură politică! Senatoarea Lucica Dina Muntean a demisionat din PNL!

Liberalii hunedoreni mai primesc o lovitură politică, în plină campanie electorală. Unul dintre cei mai activi parlamentari ai PNL Hunedoara și unul dintre cei m ai apreciați și respectați politicieni ai județului Hunedoara, senatorarea Lucica Dina Muntean a anunțat că a decis să demisioneze din PNL. 

Decizia acesteia era oarecum așteptată, știut fiind faptul că aceasta a fost susținută pentru această funcție, în principal de Organizația PNL de la Petroșani, condusă la acea vreme de Tiberiu Iacob Ridzi. Chiar și așa, Lucica Muntean a informat că, inițial, după anunțul primarului Tiberiu Iacob Ridzi că va candida pentru un nou mandat din partea PSD, hotărâse să rămână totuși alături de PNL.

Cu toat că a făcut acest anunț și public, prin intermediul presei, în mod inexplicabil nimeni din conducerea județeană a PNL Hunedoara nu s-a arătat interesat de această decizie, ca sp nu mai vobim că liberalii nici măcar nu au consultat-o, ca fiind unul dintre cei mai importați lideri politici județeni, în vreo chestiune de partid, în preajma alegerilor.

Dimpotrivă, a ținut să explice senatoarea Lucia Dina Muntea, consilier de la Cabinetul său parlamentar, care este membră PNL a fost exclusă din grupul celor care postează pe Facebook de la Deva, iar postările sale pe teme politice nu au mai fost preluate și promovate la nivel de județ, așa cum ar fi fost firesc.

”Și mai mult decât atât, anumiți membri PNL Petroșani mi-au transmis că se ia în calcul excluderea mea din partid. În urma unei discuții purtate pe această temă cu doamna Vetuța Stănescu, președinta PNL Hunedoara, domnia sa mi-a spus că nu este responsabilă de ceea ce fac unii membri ai partidului pe care îl conduce. Drept pentru care atacurile au continuat. Zilele trecute, pe pagina de Facebook a unei colege de partid a fost preluată una dintre postările mele, cu mențiunea că va trebui să ne lămurim dacă mai fac parte din acest partid”, a declarat Lucica Muntean.

Toate aceste semnale au convins-o pe senatoarea liberală a județului Hunedoara că a devenit un personaj incomod. ”Derapajele colegilor mei de partid aveau un scop prestabilit, de care conducerea partidului nu era străină. Dacă nu ar fi fost așa, probabil aș fi primit programul activităților și în felul acesta singurul senator pe care îl mai are această formațiune politică, ar fi putut să participe, atât la întâlnirile și consultările care au avut loc pentru desemnarea candidaților de la primăriile din Valea Jiului, cât și la evenimentele de lansare ale acestora. Dar pentru că, în ciuda deciziei primite de la doamna președintă a PNL Hunedoara, prin care se stabilise că eu răspund de Valea Jiului și de Bănița, acest lucru nu s-a întâmplat, mi se pare corect să mă întreb: oare de ce? Deși eu nu fac parte din categoria celor care se victimizează și am dovedit mereu că am curajul să lupt pentru dreptate și adevăr, ca urmare a acestor comportamente reprobabile, m-am văzut obligată să aleg! Și astăzi 𝐚𝐦 𝐚𝐥𝐞𝐬 𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞𝐦𝐢𝐬𝐢𝐨𝐧𝐞𝐳 𝐝𝐢𝐧 𝐏𝐚𝐫𝐭𝐢𝐝𝐮𝐥 𝐍𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐋𝐢𝐛𝐞𝐫𝐚𝐥, după 12 ani de activitate politică, întâi ca și consilier local, apoi viceprimar, iar în prezent senator”, a spus Lucica Muntean.

Aceasta și-a anunțat colegii din Senat despre decizia sa de la tribuna Parlamentului, precizând că își va continua activitatea ca senator dezafiliat, convinscă că își poate duce la bun sfârșit proiectele începute, cu sprijinul colegilor din Parlamentul României, în rândul cărora se bucură de respect și care îi apreciază onestitatea, munca susținută și dorința de a face bine oamenilor.

”Doresc să le mulțumesc tuturor celor care m-au votat și susținut și să îi asigur pe toti cetățenii din Valea Jiului și din judetul Hunedoara că, deși voi activa ca senator independent, 𝐯𝐨𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐥𝐮𝐩𝐭 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐳𝐨𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐦𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐟𝐢𝐜𝐞 𝐕𝐚̆𝐢𝐢 𝐉𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐭𝐫𝐮, 𝐯𝐨𝐢 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐢𝐧𝐮𝐚 𝐬𝐚̆-𝐦𝐢 𝐬𝐮𝐬𝐭̦𝐢𝐧 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐯𝐨𝐢 𝐫𝐚̆𝐦𝐚̂𝐧𝐞 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐚𝐬̦𝐢 𝐬𝐞𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐬̦𝐢 𝐢𝐦𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭 cum am fost încă de la preluarea mandatului”, a mai spus senatoarea Lucica Dina Muntean.