Elevi hunedoreni, ucenici în salvarea de vieți omenești

Elevi hunedoreni, ucenici în salvarea de vieți omenești

Concursul de prim ajutor ”CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA”, organizat de Ministerul Educației, cu sprijinul ISU și al Societății Române de Cruce Roșie a devenit în timp mai mult decât un simplu concurs școlar.

Ediția din acest an a concursului de prim ajutor ”Cu viața mea apăr viața!” a avut loc în data de 13 mai 2024, la Hațeg, în organizarea Liceului Teoretic “I.C.Brătianu”, prin structura Școala Gimnazială “Ovid Densușianu” Hațeg, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei. În competiție s-au înscris 24 de elevi și 6 cadre didactice care au coordonat fiecare echipaj, școlile participante fiind următoarele:

  • 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑐𝑖𝑐𝑙𝑢𝑙 𝑔𝑖𝑚𝑛𝑎𝑧𝑖𝑎𝑙: Școala Gimnazială Vețel și Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg
  • pentru 𝑐𝑖𝑐𝑙𝑢𝑙 𝑙𝑖𝑐𝑒𝑎𝑙: Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva, Liceul Teoretic”I.C. Brătianu” Hațeg, Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Petroșani și Colegiul Tehnic „C. Brâncuși” Petrila

Cu toții au înțeles faptul că protecţia civilă reprezintă ansamblul de activităţi cu caracter exclusiv umanitar și că fiecare dintre noi putem avea o contribuție când vine vorba despre salvarea celor din jur, atât prin acțiuni corecte de prevenire, cât și prin intervenția eficace în momente critice.

În cadrul competiției, tinerii au arătat că sunt dornici să învețe comportamentul adecvat şi modul de acţiune în cazul producerii unei situaţii de urgenţă sau a unui dezastru, iar în urma rezultatelor obținute la probele concursului, câștigătorii au fost echipajele de gimnaziu și cel liceal al Liceului Teoretic”I.C. Brătianu” Hațeg.