Zilele tehnicii studențești, simpozion național la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică de la Petroșani

Zilele tehnicii studențești, simpozion național la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică de la Petroșani

Universitatea din Petroșani și Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică organizează în perioada 23-25 mai 2024 simpozionul național studențesc: ”ZILELE TEHNICII STUDENȚEȘTI PETROȘANI – Ediția 2024”.

Evenimentul se adresează studenților, masteranzilor și doctoranzilor de la universitățile tehnice din România, dar și elevilor de liceu și cercetătorilor în domeniul științelor inginerești. Secțiune de dezbatere cuprind teme relevante precum:

  • AUTOMATICĂ ŞI CALCULATOARE; 
  • INGINERIE ELECTRICĂ; INGINERIE ENERGETICĂ;
  • INGINERIE MECANICĂ; 
  • CONSTRUCŢII DE MAŞINI; 
  • INGINERIA TRANSPORTURILOR

Decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani, conf.univ.dr.ing. Ilie Uțu apreciază că acest eveniment reprezintă o tradiție în cadrul facultății și, totodată, un bun prilej de a aduce în atenție și de a dezbate teme de actualitate din domeniile menționate. ”Cu această ocazie, dorim să continuăm o frumoasă tradiție și, totodată, să le oferim studenților cercetători în domeniile: automatică și calculatoare, inginerie electrică, inginerie energetică, ingineria transporturilor, inginerie mecanică și construcții de mașini un nou prilej de confruntare pe tărâmul științei”, a declarat confuniv.dr.ing. Ilie Uțu, decanul Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică de la Universitatea din Petroșani.

Acesta a precizat că prin intermediul Comisiilor secțiunilor se va asigura recenzarea lucrărilor și pe baza întrebărilor adresate de membri ei sau de către alți participanți la simpozion, autorilor, după susținerea/prezentarea lucrării. Cele mai bune lucrări prezentate în cadrul acestui simpozion vor fi premiate, iar lucrările acceptate vor fi publicate în volumul simpozionului.

Tot în această perioadă au loc aici și alte două simpozioane naționale studențești, organizate de Facultatea de Științe, respectiv de Facultatea de Mine, pe care le vom prezenta în articole de presă separate.

Rectorul Univesrității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu apreciază că aceste simpozioane studențești constituie o parte importantă a activității academice din cadrul instituției de învățământ superior din Valea Jiului. ”Acordăm o importanță sporită acestor simpozioane pentru că ele ajută studenții să gândească creativ, să își etaleze preocupările lor în afara studiilor și pentru a-și însuși niște cunoștințe în ceea ce privește viitoarea profesie. Aceste simpozioane atrag noi colaborări între studenți și cadre didactice, atrag noi prietenii. Sunt o serie de atuuri care ne obligă să tratăm cu maximă seriozitate aceste manifestări științifice. Sperăm să vină mulți studenți, din țară în special. În plus, și în acest an avem o secțiune specială pentru licee, care ne ajută pentru a atrage și viitorii studenți”, a declarat prof.univ.dr.ing Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

În plus, participanții la simpozioanele naționale stundențești de la Universitatea din Petroșani vor avea și ocazia de vizita principalele repere turistice ale Văii Jiului și județului Hunedoara, în cea de-a doua zi a derulării evenimentului.