Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: POP LILIANA MARINELA

Profil de candidat pentru Consiliul local al PSD Lupeni: POP LILIANA MARINELA

Liliana Marinela Pop a venit în municipiul Lupeni în 1992, urmându-și aici soțul. A fost martor al schimbărilor care au avut loc în această localitate, sub conducerea Partidului Social Democrat, iar transformările profunde din ultimii ani au convins-o, în cele din urmă, să se alăture familiei PSD Lupeni, în anul 2023, cu toate că a fost ”curtată” de mai multe formațiuni politice.

”Eu sunt cumva nou venită în politică. Am fost invitată să mă înscriu în PSD dar m-au curtat și alte formațiuni politice, poate datorită experienței mele profesionale dar și atitudinilor mele civice pe care le-am exprimat de fiecare dată atunci când am avut ceva de spus. Am ales echipa PSD pentru că am avut aici dovada că pentru membri acestei familii politice primează faptele, nu vorbele. Am văzut aici realizări semnificative în toate domeniile, am văzut cum înflorește orașul și am văzut cum se implică primarul Lucian Resmeriță și fratele acestuia, senatorul Cristian Resmeriță, în susținerea proiectelor de dezvoltare locală, dar am văzut și atenția și sprijinul pe care le acordă oamenilor. Asta m-a convins să mă înscriu în PSD Lupeni și sunt convinsă că am făcut cea mai bună alegere”, spune Liliana Pop.

Aceasta apreciază că transformările profunde și evoluția constantă a municipiului Lupeni sunt incontestabile pentru orice locuitor de bună credință, dar arată că etalonul acestor aprecieri vine mai degrabă din partea celor care revin aici, după mai mulți ani. Drept argument, Liliana Pop aduce în atenție constatările făcute chiar de către fiica sa, care este plecată de 10 ani din Lupeni, fiind medic stomatolog la București și care, revenită acasă pentru un eveniment fericit, a fost realmente surprinsă de cât de mult a progresat această localitate în acest deceniu.

Cu toate că nu are vechime în partid sau o experiență în administrația publică, a primit vestea că merită să fie candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local, în alegerile de la 9 iunie 2024, în echipa primarului Lucian Resmeriță, ca pe încă o dovadă a faptului că implicarea sa în viața politică și, în general, în viața publică, dar și recomandările propriei cariere profesionale, sunt respectate și apreciate. ”Nu știu ce a cântărit în decizia luată de colegii din PSD de a mă nominaliza drept candidat pentru Consiliul local. Poate că este vorba despre CV-ul meu profesional, poate faptul că mă număr printre investitorii în sectorul turistic din Straja, poate faptul că propunerile pe care le-am ridicat în ședințele de partid cu referire la perspectivele de dezvoltare locală, dar cert este că este că drumul scurt pe care l-am parcurs de la înscrierea mea în partid până la a fi desemnată pentru a candida pentru Consiliul local este dovada că în familia PSD Lupeni, fiecare membru de partid este apreciat, respectat și pus în valoare”, spune Liliana Pop.

Absolventă de studii economice în cadrul Academiei de Studii Economice de la București, pe care a absolvit-o în 1999, Liliana Pop și-a desfășurat activitatea profesională, vreme de 23 de ani la fosta E.M. Paroșeni, unde a îndeplinit mulți ani calitatea de Șef Serviciul Financiar-Contabil, iar din anul 2012 este contabil șef al sucursalei Prest Serv (fostul Salvamin) din cadrul Complexului Energetic Valea Jiului. În paralel, conduce, ca expert contabil, un Cabinet Individual de Contabilitate și administrează o pensiune în stațiunea turistică Straja. De asemenea, este cenzor al CAR Parângul Petroșani și îndeplinește aceeași calitate în cadrul Uniunii Teritoriale Vest a Caselor de Ajutor Reciproc.

Liliana Pop este de părere că în sarcina viitorului Consiliu local al municipiului Lupeni stă o și mai mare susținere acordată primarului Lucian Resmeriță, despre care spune că a ridicat ștacheta administrației publice locale din regiune la standarde cu adevărat europene. În același timp, spune că e nevoie de o susținere fermă în aplicarea Strategiei de dezvoltare atât la nivel local, cât și regional, pentru ca Lupeniul și Valea Jiului să-și poată construi un viitor pe măsura dorinței și așteptărilor binemeritate ale locuitorilor, iar în opinia sa, PSD este singurul partid care poate, dar care a demonstrat că și vrea să acționeze în această direcție.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group