Spectacol fotbalistic cu final fericit pentru Corvinul. Cupa României ajunge la Hunedoara!

Spectacol fotbalistic cu final fericit pentru Corvinul. Cupa României ajunge la Hunedoara!

După 50 de ani de când Jiul Petroșani aducea în județul Hunedoara, Cupa României la fotbal, cealaltă echipă-fanion a județului, Corvinul scrie istorie în aceeași competiție fotbalistică, câștigând în premieră, în istoria de peste un secol a acestui club sportiv, Cupa României la fotbal. Performanța este cu atât mai valoroasă, cu cât echipa hunedoreană evoluează în eșalonul secund al fotbalului românesc.

Echipa de start trimisă în teren de antrenorul Florin Maxim, în finala Cupei României de la Sibiu, pentru meciul decisiv cu Oțelul Galați, avându-i în componență pe Lefter – Fl. Iacob, V. Lică, A. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – M. Lupu, Neacșa (cpt.), N. Pîrvulescu – M. Coman, dar și jucătorii de pe banca de rezerve, Cr. Blaga – I. Pop, Ad. Nicolae, S. Ion, Hergheligiu, Predică, T. Mitran, Câmpan, M. Chindriș sunt artizanii unei victorii uriașe pentru fotbalul hunedorean.

A fost cu adevărat un meci de infarct,  în termeni fotbalistici, miercuri seara, pe stadionul din Sibiu. Puțini au fost specialiștii în fotbal care dădeau șanse echipei din Hunedoara în fața mult mai puternicului team din Liga I, Oțelul Galați. În schimb, miile de suporteri alb-albaști prezenți pe arena din Sibiu și alte zeci de mii de suporteri ai fotbalului hunedorean care au ținut pumnii strânși pentru echipa antrenată de brădeanul Florin Maxim, au crezut cu ardoare în victorie. Într-o victorie istorică, o victorie care să înscrie numele Corvinului în cartea de onoare a fotbalului românesc.

Nici chiar golul lui Rusevic, pentru Oțelul, din min. 27, înscris ce-i drept, spectaculos din lovitură liberă, nu i-a descurajat pe suporterii hunedoreni, încurajările acestora fiind poate imboldul pentru Florin Coman, care a egalat în min. 39. După pauză, Oțelul părea din nou că va înclina balanța meciului în favoarea sa, mai ales în min. 56 când Rusevic va face ”dubla” în această partidă, transformând o lovitură de la 11 metri, Doar 6 minute a ținut agonia suporterilor Corvinului, cărora Manolache avea să le aducă inima la loc după un gol de excepție reușit cu un șut din marginea careului de 16 metri.

Încheiat la egalitate 2-2 atât după cele 90 de minute de joc regulamentare, cât și după prelungiri, meciul dintre Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați consfințea deja victoria de onoare a echipei hunedorene. Loteria penalty-urilor de departajare a fost, fără îndoială, ”mâna lui Dumnezeu” care i-a răsplătit pe toți cei care au crezut în acest vis numit renașterea clubului sportiv Corvinul Hunedoara. Pentru suporteri, la fel ca și pentru sportivi, loteria penaltyurilor a fost drumul de la agonie la extaz. Primul gol a aparținut Oțelului, Cisotit marcând de la punctul cu var. Apoi a ratat Marius Coman și Corvinul era din nou, în dezavantaj. Portarul hunedorean Lefter a reușit apoi că apere șutul lui Găitan, iar Manolache a adus din nou speranța pentru Corvinul. Cu cândul la Duckadam, Lefter apără încă un penalty, la șutul lui Lameira, iar Bradu marchează și aduce, pentru prima oară în acets meci Corvinul, în avantaj. Apoi, Ghiocel (de la Oțelul) și Pârvulescu (de la Corvinul) ratează, iar Miguel Silva egalează din nou pentru Oțelul. Toate speranțele hunedorenilor se pun acum în lovitura decisivă a lui Herghelegiu, care în ovațiile unui stadion întreg înscrie exemplar și stabilește scorul final al acestui meci de infarct: 5-4 (3-2).

Corvinul Hunedoara scrie istorie în fotbalul românesc! Cupa României ajunge la Hunedoara! E un vis împlinit nu doar pentryu acești sportivi de excepție, cu pentru fiecare om iubitor de fotbal care crede în valoare, muncă, sacrificiu și dedicare. Corvinul Hunedoara este produsul viziunii unor oameni care au crezut în visul unei comunități. Iar visul a devenit, în cel mai frumos mod cu putință, realitate, arătându-ne totodată că fotbalul rămâne un sport al spectacolului, al emoțiilor pure, al bucuriei. Sportul Rege!

Felicitări, Corvinul! Felicitări tuturor celor care au făcut acest vis posibil! Așa se construiește o echipă, așa se construiește o comunitate!

Fotografii: Alberto Duhomnicu