Tiberiu Iacob Ridzi: ”Educația a fost și rămâne o prioritate pentru mine!”

Tiberiu Iacob Ridzi: ”Educația a fost și rămâne o prioritate pentru mine!”

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, candidat al PSD pentru un nou mandat în fruntea comunității locale din această localitate dă asigurări că domeniul Educației a fost, este și rămâne unul prioritar pentru echipa sa politică și pentru administrația publică locală pe care o conduce.

”De când am fost ales primar, m-am preocupat îndeaproape de domeniul educației pentru că, la baza succesului nostru în viață una din cărămizile importante este școala, este educația. Pentru copii, cei care reprezintă viitorul nostru, am investit și investim în continuare în tot ceea ce înseamnă modernizarea infrastructurii din Educație, în tot ceea ce înseamnă încurajarea performanței elevilor și în tot ceea ce ține de domeniul educațional, fie că vorbim aici de activități conexe, cum sunt sportul sau cultura”, spune liderul social-democraților din Petroșani, primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Aceasta reamintește că, pe mandatul său au fost realizate o serie de investiții consistente, în special cu ajutorul fondurilor europene accesate de administrația locală, pentru modernizarea infrastructurii de învățământ. Câteva exemple edificatoare, aduse în atenție de Tiberiu Iacob Ridzi, sunt:

  • modernizarea corpului nou al Școlii gimnaziale ”I.G. Duca”, instituție care a primit în repetate rânduri titlul de ”Școală europeană”, fiind considerată cea mai modernă școală din județul Hunedoara;
  • construirea primului bazin didactic pentru înot din Valea Jiului;
  • construirea unui număr de 5 noi săli de sport pentru școlile din municipiu;
  • realizarea unui număr de 7 terenuri de sport cu gazon sintetic;
  • repunerea în funcție a Cinematografului ”Șerban Ionescu”;
  • modernizarea Bibliotecii municipale ”Valeriu Butulescu”;
  • amenajarea, în parcurile din localitate, a unui număr de 12 terenuri de mini-baschet;
  • reabilitarea termică a unui număr de 9 grădinițe și școli gimnaziale;
  • introducerea gazului metan în toate unitățile de învățământ, pentru asigurarea încălzirii acestora pe timp de iarnă;
  • reînființarea și sprininirea activității CSM Jiul Petroșani, cu 7 secții sportive;
  • modernizarea bazei sportive Jiul Petroșani;

De asemenea, primarul Tiberiu Iacob Ridzi reamintește că, an de an, au fost acordate premii pentru elevii cu performanțe în domeniul educațional, sportiv și cultural-artistic, că au fost acordate mii de pachete cu rechizite școlare pentru elevi, precum și burse sociale, de studiu și de merit pentru elevii din învățământul preuniversitar.

La toate acestea de adaugă sprijinul permanent acordat unor tineri talentați, din cadrul cluburilor sportive și ansamblurilor artistice din Petroșani, în vederea participării la diverse concursuri, festivaluri sau evenimente de intere local, național și internațional.

Similar, administrația locală de la Petroșani a dezvoltat un parteneriat cu Universitatea din Petrroșani, dar și cu organizațiile neguvernamentale care activează în domeniul educațional la nivelul Văii Jiului.

Pentru Tiberiu Iacob Ridzi, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, sectorul educațional rămâne unul prioritar și pentru mandatul următor. ”Vom accesa fonduri europene pentru a transforma școlile di Petroșani în școli verzi, moderne și dotate la standarde europene, construim prima creșă din Valea Jiului. Împreună cu Consiliul județean Hunedoara, vom implementa programul prin care oferim consultații oftalmologice și stomatologice pentru toți copiii și programul de amenajare a dulăpioarelor individuale în școli, pentru fiecare elev. Voi continua programul de amanajare a unor noi terenuri de sport cu suprafață artificială și voi amenaja un centru de excelență pentru copiii cu rezultate deosebite la învățătură. Voi continua să susțin performanța copiilor noștri și voi continua investițiile în domeniul infrastructurii în învățământ”, dă asigurări primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Ca o garanție în plus privind toate aceste obiective, liderul PSD Petroșani precizează că în echipa de consilieri locali pe care social-democrații o propun pentru alegerile de la 9 iunie, Tiberiu Iacob Ridzi are de partea sa o seamă de personalități din Educație, cum sunt spre exemplu rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu sau dascăli cu vocație și dedicație precum Elena Gîrjob sau Cristina Sîrbu.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group