Au început lucrările la noul sens giratoriu din municipiul Lupeni

Au început lucrările la noul sens giratoriu din municipiul Lupeni

În municipiul Lupeni au început lucrările pentru construirea unui nou sens giratoriu pe rețeaua principală de transport rutier. Acesta urmează să fie realizat, în urma unei noi investiții deryulate de Primăria municipiului Lupeni, la intersecția Bulevardului Păcii, cu străzile Viitorului și, respectiv Aleea Castanilor.

”Vorbim despre o zonă cu trafic intens care ne creează multe probleme, în special la orele de vârf. După cum se știe, de pe bulevard, în zona CAP, se află bifurcația cu drumurile care duc spre cele două mari licee din municipiul Lupeni, spre alte instituții de învățământ dar și spre două mari cartiere ale municipiului Lupeni. Studiile noastre arată că odată cu implementarea acestui proiect, circulația rutieră se va fluidiza semnificativ în zona respectivă”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

În plus, potrivit proiectului de execuție al acestei investiții, construirea noului sens giratoriu din zona Parc CAP va avea și un impact estetic pozitiv, având în vedere faptul că în sensul giratoriu va fi amplasată, pe un suport de gazon, o elegantă rețea de perdele de apă, care vor constitui o ”fântână arteziană” deosebit de atractivă din punct de vedere vizual, dar și cu efecte pozitive în umidificarea aerului în perioadele caniculare de vară.

Mai mult, după cum dă asigurări primarul Lucian Resmeriță, în proiect sunt prevăzute a fi eliminate cablurile de pe stâlpii de iluminat stradal, acestea fiind introduse într-o rețea tehnică subterană. În același timp, în zona noului sens giratoriu ”Parc CAP” va fi realizat un nou sistem de iluminat public, eficient și modern, prin amplasarea de lumini care să asigure vizibilitate maximă în sensul giratoriu, pentru siguranța traficului pe timpul nopții.

Lucrarea presupune, totodată, realizarea de lucrări de asfaltare pe o suprafrață de 1800 mp și remodelarea trotuarelor pe o suprafață de 900 de metri, precum și amenajarea unor locuri de parcare publică.

Primarul municipiului Lupeni spune că a cerut constructorului mobilizare activă pe acest șantier, astfel încât lucrările să fie finalizate în decurs de aproximativ o lună. ”Sigur că, pe perioada desfășurării investițiilor la acest proiect urbanistic necesar, va fi necesară aplicarea unor restricții temporare în circulația autovehiculelor în zona respectivă, motiv pentru care solicităm răbdare și înțelegere participanților la trafic pentru disconfortul creat, însă odată cu finalizarea acestui proiect, Lupeniul va avea nu doar două frumoase și utile sensuri giratorii, ci va beneficia și de efectele pozitive ale fluidizării traficului în această zonă precum și de încă un reper de arhitectură urbană pe harta municipiului nostru”, a mai precizat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.