Aranjamente florare de nuntă: Idei creative pentru un decor de excepție

Aranjamente florare de nuntă: Idei creative pentru un decor de excepție

Florile sunt omniprezente la o nuntă, regăsindu-se în buchetul miresei, pe mesele invitaților sau în alte elemente decorative, ce aduc culoare și farmec evenimentului tău. Dacă alegi flori cu miresme delicate, ele nu îți bucură doar privirea, ci și simțurile.

Florile îți completează povestea nunții și le poți alege în funcție de sezon, preferințe sau tematica evenimentului.

Alegerea florilor de nuntă în funcție de sezon

Fiecare sezon are culorile lui, iar o florărie Iași îți poate pune la dispoziție aranjamentele inspirate, pentru un eveniment de vis. Dacă este vară, printre preferatele viitoarelor mirese se află floarea-soarelui, lavanda, floarea miresei sau albăstrelele.

Acestea au culori superbe, intense sau delicate, inspirate din natură, ce creează decorul perfect pentru o nuntă de basm.

Pentru nunțile organizate toamna, în topul preferințelor se află crizantemele, garoafele, trandafirii, daliile sau gerbera. Acestea îți înnobilează decorul evenimentului, prin culorile lor calde, putând fi puse în valoare prin aranjamente creative, alături de frunze uscate, conuri de brad sau fețe de masă elegante.

Cromatica unei nunți de toamnă se va remarca prin nuanțele de roșu bordo, portocaliu, cărămiziu sau galben.

Indiferent de sezon, poți da viață evenimentului tău prin aranjamente florale verzi, ale cărei vedete pot fi feriga, iedera sau eucaliptul. Acestea vor arăta minunat la interior și la exterior, conferind culoare.

Accesorii inspirate pentru desăvârșirea aranjamentelor florale

Farmecul oricărui decor stă în detalii, iar tu poți utiliza accesorii care să îți scoată în valoare florile și să confere evenimentului tău nota dorită. Dacă ai nevoie de ajutor în crearea celor mai frumoase decorațiuni pentru nuntă, găsești aranjamente florale Iași inspirate, care îți vor personaliza evenimentul.

Organizezi o nuntă rustică? Atunci ce spui de niște găletușe, pe care să le umpli cu lavandă, albăstrele sau flori de câmp? Sunt minunate pentru a decora mesele invitaților cu accente rustice, ce vor fi, cu siguranță, apreciate.

Înlocuiește găletușele cu niște cutii din lemn de dimensiuni mici, care pot fi așezate pe mesele invitaților. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care își doresc un decor cât mai simplu, cu o eleganță discretă, în stil rustic.

Florile arată spectaculos în borcane sau în vase transparente din sticlă. Crizantemele, floarea soarelui, trandafirii sau alte flori cu codița lungă pot fi așezate creativ în vase din sticlă, pentru a decora mesele invitaților într-o manieră unică.

Alegerea culorilor potrivite

Unele persoane preferă flori de o singură culoare, fie că sunt roșii, albe, roz sau albastre. Altele optează pentru un decor mai vesel și combinații cromatice îndrăznețe.

Ține cont de echilibru, astfel încât dacă alegi florii roșii, te poți orienta către accesorii și alte elemente decorative albe, negre sau aurii. Surprinde printr-o nuntă tematică de vis, decorată cu atenție, astfel încât fiecare invitat să se bucure de un cadru unic.

Posibilitățile de alegere a decorațiunilor sunt nelimitate, fiecare detaliu conturând povestea de dragoste a mirilor. Fii cât mai creativă și vei putea crea cele mai inspirate aranjamente florale, care să îți reflecte personalitatea. Nu ezita să ceri ajutorul unor profesioniști în crearea de aranjamente de nuntă, care îți vor scoate evenimentul din anonimat.