Profesorul Ion V. Ionescu, o legendă a Corvinului Hunedoara, s-a stins din viaţă!

Profesorul Ion V. Ionescu, o legendă a Corvinului Hunedoara, s-a stins din viaţă!

Profesorul Ion V. Ionescu, o legendă a fotbalului hunedorean, s-a stins din viaţă la vârsta de 88 de ani!

A fost, fără îndoială, cel mai cunoscut antrenor de fotbal din zona de vest a României. Cu atât mai mult cu cât este unul dintre puţinii tehnicieni care au antrenat cele mai importante echipe din această parte de ţară: UTA Arad, Politehnica Timişoara, Corvinul Hunedoara, CSM Reşiţa şi Jiul Petroşani.

Devenit, recent, Cetăţean de Onoare al Hunedoarei, „Jackie” Ionescu a fost unul dintre artizanii unuia dintre cele mai bune sezoane din istoria clubului sportivu Corvinul Hunedoara: 1985-1986. În acea ediţie a campionatului Diviziei A, Corvinul Hunedoara reuşea o altă performanţă cu care avea să rămână în istoria fotbalului românesc: să înscrie cel puţin trei goluri în fiecare meci disputat „acasă”.

De altfel, una dintre victorii, 9-0 cu Rapid Bucureşti, reprezintă şi acum una din cele mai clare victorii din fotbalul românesc, în prima divizie, şi totodată cel mai clar succes din istoria grupării hunedorene în primul eşalon fotbalistic al ţării.

De asemenea, printre altele, a fost singurul antrenor din România care a pregătit echipe în toate eşaloanele fotbalistice, de la campionatul comunal, judeţean, orăşenesc, Divizia C, B, A, lot naţional, copii, juniori şi tineret.

Anul acesta împlinise 88 de ani. Dumnezeu să-l odihnească!