Elevi de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani, calificați la etapa națională a concursului antidrog „Împreună”

Elevi de la Liceul Tehnologic ”Retezat” Uricani, calificați la etapa națională a concursului antidrog „Împreună”

Un număr de 4 elevi din clasa a IX a de la Liceul Tehnologic „Retezat” din orașul Uricani s-au calificat la etapa naționala a concursului antidrog “IMPREUNĂ” și vor participa în tabăra destinată acestei competiții școlare care va avea loc, în perioada 26-31 august 2024 în stațiunea Eforie Nord de la Marea Neagră.

Desfășurat în perioada aprilie-mai 2024 în mai multe unități de învățământ liceal din România, concursul antidrog “IMPREUNĂ” s-a bucurat de un mare interes din partea liceenilor de la Liceul Tehnologic „Retezat”. Îndrumați de profesorii coordonatori Mihaela Tetileanu și Felicia Ioana Romanescu, elevii din clasele a IX-a au desfășurat o serie de activități specifice având drept scop conștientizarea în rândul tinerilor a efectelor/consecințelor consumului de droguri.

După cum informează prof. Mihaela Tetileanu, directorul Liceului Tehnologic „Retezat” Uricani, elevii au prealizat și prezentat, în cadrul acestui proiect, o scenetă de teatru în tematica abordată, o serie de filmulețe de prezentare cu efectele consumului de droguri însoțite de dezbateri pe acest subiect, preucum și desene și afișe cu același subiect. „Adolescenţii şi tinerii sunt cei mai expuşi consumului de droguri, deoarece adolescenţa este vârsta la care se formează identitatea de sine, se definitivează personalitatea, se construiesc principii de viaţă; adolescentul este în căutare de modele, iar dacă modelele sunt reprezentate de personaje negative, creşte posibilitatea ca adolescentul să adopte comportamentul modelului său. Astfel de personaje pot fi prietenii, profesorii, colegii de clasă, părinţii. De aceea, credem că interesul elevilor noștri și participarea lor activă în derularea unor programe antidrog de tipul acestui concurs este nu doar benefică, ci mai mult decât necesară. Iar faptul că obținem și rezultate bune într-o astfel de competiție, dincolo de efectele educației specifice, este și mai îmbucurător și-i felicit pe elevii noștri care au reușit o astfel de performanță, calificându-se la etapa națională a acestui proiect”, a declarat prof. Mihaela Tetileanu, directorul LTRU.

Cei patru elevi de la Liceul Tehnologic „Retezat” Urican care și-au câștigat dreptul de fi prezenți în tabăra națională a concursului antidrog ”Împreună” de la Eforie Nord sunt: DUMAN ALEXANDRU, MANULESC-TIMIȘAN BOGDAN, MINCULEȚ FLORIN și PUPĂZĂ LUIZA.

Felicitări!