Festivalul „Opera Nights 2024” a debutat la Brad cu un spectacol de excepție în fața unui public entuziast

Festivalul „Opera Nights 2024” a debutat la Brad cu un spectacol de excepție în fața unui public entuziast

Cel mai jucat spectacol de operă din întreaga lume, „La Traviata”, capodopera scrisă de Giuseppe Verdi la finele secolului al XIX-lea a deschis cea de-a X-a ediție a Festivalului de operă „Opera Nights” din județul Hunedoara, anticipând o ediție cu adevărat de nota zece, demnă de statutul aniversar cu acest număr al unui eveniment care a devenit deja un reper nu doar pe harta culturală a județului Hunedoara, ci și pe cea a României.

La Brad, în fața unui public numeros și entuziast, celebrele arii ale acestei opere au răsunat în Piața Aurului pentru cei peste 400 de melomani veniți la întâlnirea live cu muzica clasică, interpretate magistral de artiștii protagoniști ai acestui spectacol, din rândul cărora s-au evidențiat, nu doar prin rolurile principale, ci mai ales prin prestația lor scenică admirabilă, soprana Diana Țugui (solistă a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, deținătoare a unui titlu de cea mai bună solistă de operă din România) și tenorul Mihai Irimia.

Cei prezenți, spectatori, artiști, producători, organizatori recunosc la unison că debutul Festivalului „Opera Nights” a consemnat la Brad o seară cu adevărat minunată, în care fulgerele care au brăzdat cerul au conferit un plus de dramatism finalului tragic al operei. Mai mult, regia de final a ridicat la maxim gradul de entuziasm al publicului, pe fondul ariei Brindisi, a marșului Radetzky și a focurilor de artificii, care au completat prestația de excepție a orchestrei Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, a coriștilor, balerinilor și soliștilor. Mai mult, în ton cu scena balului din debutul operei „La Traviata”, la final cei prezenți au fost invitați de primarul municipiului Brad, Florin Cazacu, să ciocnească un pahar de șampanie în cinstea acestui eveniment de excepție.

Printre cei prezenți la debutul Festivalului de operă „Opera Nights” 2024 s-au aflat președintele Consiliului județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, administratorul public al județului Hunedoara – Costel Avram, directorul Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara – Ciprian Roman, primarul municipiului Brad – Florin Cazacu, subprefectul județului Hunedoara – Constantin Fulga ș.a. Aceștia au transmis, la unison, felicitări tuturor celor care au contribuit la reușita aceste prime seri dintr-un festival cultural de excepție care confirmă că „Ofensiva culturală” în județul Hunedoara este o certă realitate.

Festivalul de operă „Opera Nights” continuă, în această seară, la Orăștie, unde publicul este invitat să vizioneze un alt spectacol de anvergură, „My Fair lady” de Frederick Loewe, celebrul musical scris pe un libret inspirat din piesa de teatru „Pygmalion” a lui George Bernard Shaw. Vor urma, apoi, pe 19 iulie, la Petrila – un spectacol adaptat cadrului de la Exploatare Culturală Petrila: „Rock’n’Opera”, pe 20 iulie – „Madama Butterfly” la Hunedoara, iar pe 21 iulie – „Carmen” la Deva.

Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, finanțează și organizează acest festival, oferind publicului iubitor de operă posibilitatea să asiste, benefiind de intrare liberă, la reprezentații cu capodopere ale genului liric.