Spectacolul “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, aplaudat la scenă deschisă la Hunedoara

Spectacolul “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, aplaudat la scenă deschisă la Hunedoara

Municipiul Hunedoara a fost, aseară, gazda celui de-al patrulea spectacol din cadrul cadrul Festivalului de operă în aer liber Opera Nights 2024.

Spectaculoasa sală a Casei de Cultură – Centrul Cultural Croviniana din localitate s-a dovedit neîncăpătoare pentru publicul dornic să vadă opera în trei acte „Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini, pusă în scenă aici de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, cu concursul unor artiști din țară și din străinătate. Soprana Akiko Haiakawa din Japonia (în rolul Cio-Cio-San), dar și tenorul Răzvan Săraru (în rolul Lt. Pinkerton), protagoniștii rolurilor principale ale acestei opere, considerată a fi drept una dintre marile capodopere ale muzicii universale, au fost aplaudați la scenă deschisă de spectatorii care s-au declarat încântați de acest adevărat festin cultural-artistic. Aplauze intense au primit și ceilalți artiști care prezenți în distribuția celebrului spectacol de operă „Madama Butterfly”, de Giacomo Puccini, dar și orchestra simfonică a Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, la pupitrul căreia s-a aflat dirijorul japonez Koichi Inoue.

Programat inițial să se desfășoare în aer liber, în curtea Castelului Corvinilor, spectacolul a fost mutat în Centrul Cultural Corviniana, recent renovat și redat vieții culturale hunedorene, tot grație unui parteneriat între Consiliul județean Hunedoara și Primăria municipiului Hunedoara, parteneriat sub semnul căruia s-a desfășurat și acest spectacol de operă găzduit în municipiul ce poartă numele județului nostru.

Peste 500 de persoane au luat parte la spectacolul ce a avut loc la Hunedoara. Printre ei s-a aflat și de data aceasta administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, care a declarat: „În urmă cu doi ani, tot din cauza vremii nefavorabile s-a impus anularea spectacolului la Castelul Corvinilor, deoarece nu exista, în oraș, un spațiu optim în care evenimentul să aibă loc. În schimb acum, a existat alternativă, un spațiu modern, propice pentru desfășurarea unor evenimente de asemenea anvergură. Sala Casei de Cultură din Hunedoara a fost plină până la refuz de spectatori, dornici să savureze actul artistic fără cusur al artiștilor. Iar aplauzele de la finalul spectacolului au demonstrat acest lucru. Mă bucură că anul acesta, la zece ani de la debutul festivalului Opera Nights, oamenii vin cu drag și în  număr tot mai mare, pentru a se bucura de aceste spectacole de excepție, puse în scenă de artiști consacrați. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la această seară magnifică!”

În această seară, la Deva, de la ora 21.00, are loc al cincilea și, de altfel, ultimul spectacol din cadrul festivalului. Acest eveniment grandios se încheie cu opera „Carmen”, de Georges Bizet. Acesta va avea loc în curtea interioară a Consiliului Județean Hunedoara, un spațiu generos și cu o acustică deosebită.

Consiliul Județean Hunedoara, prin Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, finanțează și organizează Festivalul “Opera Nights”, parte componentă a Ofensivei culturale declanșate de CJH.