Final de gală pentru „Opera Nights 2024”, o ediție de nota zece

Final de gală pentru „Opera Nights 2024”, o ediție de nota zece

Seara zilei de duminică, 22 iulie 2024, a fost ultima din cadrul Festivalului “Opera Nights”, ediția a X-a, eveniment care pentru care organizatorii au programat o reprezentație cu adevărat de gală, cu opera “Carmen” de Georges Bizet, prezentată în fața a peste 1000 de spectatori care au venit la întâlnirea cu opera în curtea Consiliului județean Hunedoara.

Spectatorii au aplaudat minute în șir, la final, artiștii Teatrului Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, care au scos în evidență tot dramatismul operei, precum și orchestra simfonică a prestigiosului teatru de operă din Constanța, la conducerea căreia s-a aflat maestrul Vlad Conta, unul dintre cei mai titrați dirijori români contemporani.

Printre spectatorii prezenți la acest eveniment cultural de excepție s-a aflat și Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara, care s-a declarat încântat de succesul repurtat nu doar de acest concert de gală, ci de tot parcursul ediției din acest an a Festivalului „Opera Nights” pe care în deplin consens cu publicul, a considerat-o drept una cu adevărat demnă de nota zece. „Opera Nights, ediția a X-a, a însemnat cinci spectacole, în cinci locații diferite. A fost un efort extraordinar pentru noi ca organizatori, dar a meritat. La Brad, Orăștie, Petrila, Hunedoara și Deva numărul de spectatori ne-a depășit așteptările, iar vremea ne-a permis să desfășurăm spectacolele în aer liber, în patru din cele cinci seri. Doar la Hunedoara, din cauza ploii, reprezentația a avut loc la casa de cultură, care oferă un cadru excelent pentru evenimente de înaltă ținută. Mulțumesc artiștilor lirici și orchestrei de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, coordonat de soprana Daniela Vlădescu, invitaților speciali și maeștrilor dirijori, care au contribuit la reușita celor cinci seri de operă, cu un repertoriu pe măsură”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Acesta a evidențiat, totodată, efortul depus de întreaga echipă de organizare, pentru succesul acestui eveniment care așază județul Hunedoara în rândul „capitalelor” culturale din România. „Mulțumesc Centrului de Cultură și Artă al Județului Hunedoara, care s-a preocupat de buna organizarea a festivalului. Mulțumesc colegilor mei și tuturor colaboratorilor, în special primarilor din Brad, Orăștie, Petrila și Hunedoara, care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment de amploare. Mă bucur că, an de an, putem oferi acest festival, care și-a câștigat un excelent renume în rândul iubitorilor de operă și muzică clasică din țară și străinătate. Mulțumesc publicului pentru prezență și pentru contribuția adusă la reușita acestui festival, care face parte din ofensiva culturală de promovare a județului Hunedoara”, a mai spus Laurențiu Nistor, președintele CJH.

La această ediție, Opera Nights a stabilit recordul celui mai numeros public din toate cele 10 ediții de până acum, cele cinci spectacole din cadrul festivalului au adfunat la Brad, Orăștie, Petrila, Huneodara și Deva, peste 4000 de spectatori, ceea ce pentru acest gen muzical este un fapt cu totul și cu totul remarcabil.

Fără îndoială ecourile „Opera Nigts 2024” nu se vor stinge prea repede, însă echipa de organizare este deja cu gândul la ediția de anul viitor.