Întâlnire de gradul zero între legendele înotului mondial, la Dover

Întâlnire de gradul zero între legendele înotului mondial, la Dover

Aflat la Dover (Anglia), unde se pregătește intens în apele Canalului Mânecii pentru momentul în care va primi „undă verde” pentru a startul ambițiosului său proiect din acest an, dubla traversare înot a Canalului Mânecii, sportivul român Avram Iancu a avut parte de o vizită pe cât de neașteptată, pe atât de onorantă.

Zilele trecute, Avram Iancu a fost vizitat la unul dintre antrenamente de nimeni altul decât legendarul înotător englez Kevin Murphy, acum în vârstă de 75 de ani.

Numele acestuia este asociat cu cele mai valoroase performanțe din istoria înotului în ape deschise. Spre exemplu, Kevin Murphy a traversat Canalul Mânecii de nu mai puțin decât de 34 de ori și a încheiat o traversare dublă a acestuia de trei ori.

Înotătorul român Avram Iancu apreciază această întâlnire drept un semn providențial pentru tentativa sa de a deveni primul român care face o dublă traversare înot a Canalului Mânceii. Avram Iancu ne-a mărturisit că „întâlnirea cu Kevin Murphy este ca și cum l-am întâlnit pe Pele, Maradona sau Messi, din lumea fotbalului.”

Sportivul român a fost și mai impresionat de discuția cu Kevin Murphy, bucurându-se de aprecierile pe care acesta i le-a transmis pentru două dintre cele mai importante performanțe sportive ale sale. „M-am simțit deosebit de mândru de faptul că legandarul înotător britanic Kevin Murphy apreciază că am fost pionier în două înoturi importante, respectiv faptul că sunt prima persoană din lume care a înotat 89 de zile în apelel Dunării, fără costum de neopren și că sunt prima persoană din lume care a înotat împotriva curentului pe Dunăre, cale de 26 km, în 18 ore și 30 de minute, câștigând astfel și Premiul WOESA pentru Performanța Anului 2021. Aprecierea lui Kevin Murphy și felul în care mi-a strâns mâna m-au făcut să zâmbesc într-un mod special. A fost o întâlnire pe cinste, de care mă simt tare onorat!”, ne-a mărturisit Avram Iancu.