O rocă căzută din cer a provocat distrugeri serioase la o locuință din Hunedoara

Home Stiri la zi O rocă căzută din cer a provocat distrugeri serioase la o locuință din Hunedoara
O rocă căzută din cer a provocat distrugeri serioase la o locuință din Hunedoara

Operatorii de la Serviciul de Urgență 112 au primit în cursul zilei de marți, 29 martie 2022, un apel inedit, prin care o familie din municipiul Hunedoara informa că s-a trezit din senin în mijlocul dormitorului cu o rocă de dimensiuni considerabile care a distrus acoperișul casei și a pătruns în locuință.

La fața locului s-a deplasat imediat o echipă a ISU Hunedoara și un echipaj SMURD. Concomitent a fost alertat și trimis la locul intervenției și un echipaj de specialitate al CBRN din cadrul ISU Hunedoara, dar și un echipaj de poliție de la IPJ Hunedoara. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, Roxana Mateuț, incidentul nu a generat victime, cele trei persoane aflate în casă la momentul producerii impactului (o mamă cu doi copii) aflându-se la parterul locuinței. În schimb, pagubele materiale sunt însemnate, fiind afectat acoperișul casei, plafonul unei camere și mobilierul din aceasta.

Potrivit primelor estimări făcute la fața locului de echipajele de intervenție, roca are o dimensiune de 30×15 cm și o greutate de 40-50 kg, ceea ce induce supoziția că ar putea fi vorba despre un meteorit. Echipajul CBRN din cadrul ISU Hunedoara a efectuat un prim set de măsurători asupra acestei roci, în urma analizei rezultând că aceasta nu prezenta pericol radiologic. Roca a fost ridicată de polițiști și, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, va fi dusă la Petroșani, la laboratoarele INCD-INSEMEX pentru analize amănunțite.

Pentru moment, nu există alte informații privind natura incidentului și compoziția rocii căzute din cer direct în dormitorul unei familii din municipiul Hunedoara.