Dacă mai era nevoie de o confirmare a faptului că INCD-INSEMEX Petroșani este o instituție de top în domeniul cercetării și dezvoltării, aceasta a venit în aceste zile din partea Camerei de Comerț și Industrie a județului Hunedoara.
Desfășurată joi, 8 decembrie 2022 la Deva, ”Gala de Excelență” a firmelor hunedorene a consemnat și la ediția din acest an, așa cum se întâmplă în mod constant deja de câțiva ani buni, prezența Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INCD-INSEMEX) Petroșani pe prima poziție a clasamentului județean, la categoria CERCETARE DEZVOLTARE și HIGH-TECH, secțiunea Intreprinderi mijlocii, Cercetare – Dezvoltare în alte Știinte naturale și Inginerești.
”Această nouă recunoaștere a activității INCD-INSEMEX Petroșani din anul 2022 este una care aparține, în egală măsură, fiecăruia dintre colegi, pe care îi felicit și cărora le mulțumesc și pe această cale pentru eforturile constante pe care le depun în activitatea instituției noastre”, a declarat dr.ing. George Artur Găman, directorul general al INCD-INSEMEX.
Acesta a reprezentat, de altfel, împreună cu directorul științific dr.ing. Emilian Ghicioi, institutul de cercetare din Valea Jiului la ”Gala de excelență” de la Deva, care a reunit un număr de peste 200 de invitați, în care a fost prezentat Topul firmelor hunedorene, eveniment în cadrul căruia a ridicat diploma și trofeul care atesta poziția INSEMEX de lider județean în domeniul Cercetare-dezvoltare și High Tech în anul 2022.
Topul firmelor a devenit an de an, fără nici o îndoială, cea mai importantă competiţie în afaceri, care a câştigat notorietate şi prestigiu la nivel local şi naţional. Organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, acest Top constituie un mijloc eficient de a promova activ firmele locale, care au obţinut în fiecare an rezultate economice foarte bune.
Clasamentul firmelor premiate este realizat pe baza rezultatelor financiare ale fiecărei firme pe anul 2021, înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor.
Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul de exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.
La întocmirea clasamentului din acest an au participat 12.080 societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate conform metodologiei 3.942 firme, 1.110 dintre acestea fiind clasate în top pe primele 3 locuri.