Pentru Președintele CJH, Laurențiu Nistor și echipa consilierilor PSD, sănătatea oamenilor reprezintă o prioritate!

Pentru Președintele CJH, Laurențiu Nistor și echipa consilierilor PSD, sănătatea oamenilor reprezintă o prioritate!

Încă de la preluarea funcției de președinte al Consiliului județean Hunedoara, liderul social-democraților hunedoreni, Laurențiu Nistor și-a propus ca obiectiv prioritar al activității sale în fruntea administrației județene, realizarea de investiții care să asigure accesul cetățenilor la sistemul public de sănătate și creșterea calității serviciilor medicale în unitățile medicle aflate în subordinea Consiliului județean Huendoara.

În mandatul 2020-2024, în acest sens, Consiliul județean Hunedoara a făcut cele mai mari investiții în sectorul de sănătate, accesând fonduri europene considerabile pentru acest scop. ”Sănătatea publică a fost, este și rămâne o prioritate a activității mele ca Președinte al Consiliului județean Hunedoara și a întregii echipe de consilieri ai PSD. Investițiile în infrastructura sanitară au un impact major asupra vieții oamenilor și de aceea am acordat o maximă atenție în realizarea unor astfel de investiții”, spune președintele CJH, Laurențiu Nistor.

Modernizarea Spitalului Județean de Urgență Deva a fost un proiect major, derulat pe parcursul mai multor ani și încheiat în anul 2023. Acest proiect a cuprins extinderi ale spațiilor, etajări ale corpului central al spitalului, au fost reorganizate și mutate secții, create circuite noi.

Similar, modernizarea Secției de Pediatrie de la Spitalul de Uregnță Deva a constituit un alt proiect în domeniul sănătății, esențial pentru pacienți, părinți și medici. ”În 2016 eram preşedinte de foarte puţin timp şi, după câteva zile, au apărut proteste în centrul Devei care spuneau că se doreşte o Pediatrie nouă. Până să ajung eu preşedinte, nu se dorea. Am început lucrările de reabilitare la vechea secţie, la acoperiş, la tâmplărie, la pardoseli, dar este un loc nepotrivit pentru această activitate. Aşa că am realizat această secţie nouă în care ne aflăm astăzi, cu extinderi, cu mobilier nou, cu tot ceea ce vedeţi aici pentru ca micuţii pacienţi să nu simtă povara tratamentelor. Tot mobilierul este nou şi cred că aşa este normal să fie într-o secţie nouă de Pediatrie. În plus, cu ajutorul elevilor talentați de la Liceul de Artă din Deva, pereții din saloanele de la pediatrie au fost pictați cu desene frumoase”, arată Laurenţiu Nistor.

Investiții însumând peste 4,16 milioane de lei au fost făcute și la construirea Secției pentru spitalizarea de zi a SJU Deva, astfel încât pacienții care au de efectuat anumite investigații și analize sau anumite tratamente care nu necesită spitalizare, să poată fi făcute în condițiile cele mai bune în Policlinică. La fel au fost realizate investiții în modernizarea Laboratorului de Imagistică și Radiologie de la SJU, fiind accesate pentru aceasta fonduri europene de 15,5 milioane de lei.

Alte investiții semnificative în sectorul de sănătate s-au materializat în montarea unui nou lift pentru pacienți la Secția de boli infecțioase a SJU Deva. Tot aici, a fost modernizată și extinsă Unitatea de Primiri Urgențe, priectul implementat aici de administrația județeană fiind apreciat drept unul de bune practici la nivelul Regiunii Vest din partea instituției finanțatoare (ADR Vest). Au fost efectuate lucrări de modernizare și la secția de Cardiologie (care rivalizează acum cu orice secție similară de la spitalele universitare) a SJU Deva precum și la Sanatoriul de la Brad și cel de la Geoagiu, aflate și ele în administrarea CJH.

Împreună cu Ministerul Sănătății, investițiile în scetorul medical din județul Hunedoara s-au materializat și în achiziționarea unor echipamente medicale de înaltă performanță care, pe lângă creșterea continuă a calității serviciilor medicale, a permis spre exemplu, realizarea în premieră în județul Hunedoara a primelor 10 implanturi de stent la pacienți cu afecțiuni cardiace grave.

”Continuăm modernizarea sectorului medical pentru că nouă ne pasă de sănătatea hunedorenilor. Avem deja în execuție o serie de noi proiecte, finanțate din fonduri europene sau guvernamentale, dar și cu fonduri de la bugetul județean. Pot aminti aici, cele 12 proiecte de reabilitare și eficientizare a unor clădiri din cadrul unităților spitalicești pe care le administrăm, proiecte a căror valoare depășește 75 de milioane de lei. Avem în derulare lucrări pentru realizarea unui nou bloc operator pentru urgențe, realizarea pasarelei între UPU și Laborarorul de imagistică sau amenajarea unei saline artificiale la Sanatoriul de Pneumofiziologie de la Brad ș.a.m.d.”, explică președintele CJH, laurențiu Nistor.

Mai mult decât atât, echipa PSD din cadrul Consiliului județean Hunedoara are pregătite deja și o serie de proiecte pentru investiții în perspectivă care urmează să fie derulate în sectorul de sănătate în mandatul următor. Printre acestea se regăsesc:

  • construirea unei clădiri pentru Radioterapie, Oncologie și Hematologie;
  • lucrări de extindere și modernizare a clădirii Oncologiei pentru Secția Pneumologie;
  • lucrări de extindere și etajare a clădirii C35 pentru secțiile de Ortopedie și Neurologie;
  • investiții în modernizarea Centrului de Urgențe Stomatologice și Chirurgie Buco-Maxilo-Facială;
  • construirea unui heliport la SJU Deva;
  • extinderea clădirii Secției de Boli infecțiooase;
  • extinderea și modernizarea Secției ATI la etajul al II-lea al corpului central din SJU;
  • amenajarea Ahivei, a spațiilor de depozitare și realizarea de locuințe de serviciu pentru medici;
  • dotarea cu aparatură medicală și mobilier.

”Mandatul meu de președinte al Consiliului județean Hunedoara 2020-2024 marchează decisiv viitorul județului nostru. Alături de echipa mea am atras fonduri nerambursabile de peste 1 miliard de euro, o premieră și un record pentru regiunea noastră. Pe 9 iunie 2024, suntem chemați, cu toții, la vot. Echipa PSD a demonstrat eficiență în fiecare localitate, a demonstrat că experiența și implicarea sunt fundamentul realizărilor importante. Vă invit să rămâneți alături de mine și de echipa mea pe acest drum și, împreună, să facem alegeri înțelepte pentru viitorul nostru. Votul pentru echipa PSd înseamnă continuitate în proiectele europene începute, o guvernare stabilă și orientată către nevoile reale ale hunedorenilor. Să fim uniți în această călătorie, să mergem la vot cu încredere și să construim împreună un viitor în care fiecare locuitor al județului Hunedoara să se simtă parte a unei echipe care își dedică eforturile pentru binele comun. Vă mulțumesc pentru încredere!”, spune Laurențiu Nistor, președintele Organizației județene a PSD Hunedoara.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group