Elevi hunedoreni față în față cu jandarmii, la Centrul de agrement de la Costești

Elevi hunedoreni față în față cu jandarmii, la Centrul de agrement de la Costești

Premergător Zilei Internaționale a Copilului, jandarmii hunedoreni au organizat, în data de 22 mai, o zi plină de activități pentru zeci de elevi ai Liceului Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie la Centrul de Agrement Costești.

În cadrul evenimentului, cei aproximativ 50 de liceeni au interacționat într-un cadru informal cu jandarmi din diferite structuri operative și de suport și le-au fost prezentate o parte din materialele, tehnica și autospecialele din dotare folosite în misiunile zilnice.

De asemenea, elevii au primit detalii cu privire la modalitatea de accedere în profesie, la oferta educațională a instituțiilor de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și cu privire la pașii ce trebuie parcurși de către cei interesați în a urma o carieră în Jandarmerie.

Nu au lipsit câinii de serviciu, care au avut grijă să îi convingă pe liceeni că sunt parteneri de nădejde în misiunile jandarmilor, iar jandarmul-artist de renume național Cătălin Stepa, le-a demonstrat elevilor ce frumos se poate îmbina talentul muzical cu o carieră militară.

Scopul evenimentului a fost acela de a fi mai aproape de comunitate și de a familiariza elevii de liceu cu diversitatea atribuțiilor și misiunilor Jandarmeriei Române, precum și cu rolul principal al instituției de apărare a ordinii și liniștii publice și a drepturilor și libertăților cetățenilor.