„Invitație la Ilustrație” din partea micilor pictori ai Clubului copiilor din Petrila

„Invitație la Ilustrație” din partea micilor pictori ai Clubului copiilor din Petrila

A devenit un frumos obicei al elevilor cercului de artă populară al Clubului Copiilor din Petrila ca,  în jurul datei de 1 iunie, să ofere comunității locale un moment de bucurie sinceră, copilărească.

Anul acesta, proiectul regional „Invitație la Ilustrație” debutează la Petrila pe 29 mai 2024, cu o expoziție organizată de elevii cercului de artă populară din Petrila, parte a Clubului Copiilor Valea Jiului.

Potrivit profesorului coordonator Radu Dacian Chința, această expoziție va prezenta lucrări de artă inedite sub forma unor păpuși realizate de copii cu vârste cuprinse între 5 și 16 ani. ”Publicul va putea admira bogăția cromatică și mesajele vizuale transmise de noua generație prin această formă originală de expresie artistică. Expoziția de miercuri va prezenta peste 90 de păpuși, imaginate, cusute, pictate și lipite pe pânze de pictură, la rândul lor pictate. Copii cu vârste între 5 și 16 ani își vor expune viziunea artistică prin intermediul acestor păpuși pictate, oferindu-ne un mod unic de a transmite mesajul lor creativ”, spune prof. Radu Chința.

Evenimentul va continua joi, 6 iunie, cu lansarea revistei „Invitație la Ilustrație” și premierea realizatorilor celei de-a cincea ediții a revistei. Profesorul Radu Chința este încântat și de acest proiect, mai ales că la concursul regional „Invitație la Ilustrație”, calitatea lucrărilor a crescut semnificativ, reflectând astfel și evoluția revistei.

Să le urăm micilor artiști felicitări și succes în dezvoltarea lor personală și în diversificarea actului artistic, contribuind astfel la creionarea unui viitor pentru care sunt invitați să scrie propriul scenariu.