Laurențiu Nistor (PSD): ”Am investit echilibrat fondurile publice, pentru investiții în infrastructură în toate zonele județului Hunedoara!”

Laurențiu Nistor (PSD): ”Am investit echilibrat fondurile publice, pentru investiții în infrastructură în toate zonele județului Hunedoara!”

Investițiile în modernizarea infrastructurii, considerate a fi unul dintre pilonii principali ai activității administrației județene, au fost realizate de echipa CJH condusă de liderul social-democraților hunedoreni Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara, nu doar la un nivel numeric, valoric și calitativ fără precedent, ci și într-un mod echilibrat din perspectivă teritorială.

”Am atras fonduri naționale și europene de peste 1 miliarde de euro în acest mandat, o premieră și un record pentru județul Hunedoara. Parte din acești bani ne-au oferit posibilutatea să investim echilibrat în infrastructura județului nostru, în reabilitare și modernizare a rețelelor de drumuri județene, în realizarea de drumuri noi cu impact major în dezvoltarea turismului, în modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare sau în înființarea și dezvoltarea  de soluții moderne de mobilitate urbană”, spune Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Relevant este, spre exemplu, faptul că Valea Jiului va beneficia de primul proiect major de mobilitate urbană, care va uni cele 6 localități ale Văii Jiului prin intermediul unui serviciu public de transport persoane, care va fi realizat exclusiv cu autobuze electrice. Proiectul „Green Line Valea Jiului”, aflat acum în etapă avansată de implementare, a fost salvat de administrația județeană după o serie de sincope și va fi dus la bun sfârșit. Acesta este unul dintre cele mai mari proiecte de investiții publice derulate în județul Hunedoara cu fonduri europene, având o valoare totală de aproape 100 de milioane de lei. Președintele CJH, Laurențiu Nistor arată că tot în Valea Jiului, CJH a atras fonduri nerambursabile prin Programul ”Anghel Saligny” pentru a construi un pod de legătură cu centura orașului Petrila, investiția fiind finalizată în termen record, cu 6 luni înainte de termen.

Laurențiu Nistor reamintește că, pe perioada în care s-a aflat la conducerea CJH, au fost realizate investiții semnificative în rețeaua drumurilor județene, îndeosebi pe drumurile de acces către zonele cu impact turistic ale județului. ”Dezvoltarea turismului este un obiectiv pe care mi l-am asumat la preluarea mandatului de președinte știind că pentru a avea un turism care să genereze dezvoltare, avem nevoie de infrastructură. Am modernizat drumul care asigură accesul în Masivul Parâng, care este astăzi unul dintre cele mai frumoase drumuri de belvedere montană din România. Asfaltul a ajuns și în Ținutul Pădurenilor, la Poienița Voinii, satul îndrăgitului rapsod Drăgan Muntean, dar și în alte localități din zonă. Implementăm proiectul de modernizare rutieră de pe Culoarul de trafic Mureș Nord, care înseamnă 73 de km de drum județean modernizat, cu fonduri europene de peste 161 de milioane de lei. Am răspuns, de asemenea, solicitărilor administrațiilor locale și, prin parteneriatele încheiete, am preluat temporar în administrare și am modernizat, spre exemplu, un tronson de 4,5 km din DN76 care traversează municipiul Brad și, în acest an, în completarea investițiilor din programul Green Line, am asfaltat tronsoane rutiere de pe DN 66 și DN 66A din Petroșani, Vulcan și Lupeni”, spune președintele Laurențiu Nistor.

Acesta arată că obiectivele echipei PSD din cadrul administrației județene sunt la fel de ambițioase și pentru mandatul următor, iar argumentul care demonstrează deja acest angajament în constituie proiectele asumate și contractele semnate pentru o serie de proiecte noi de infrastrcutură rutieră. ”Avem deja asigurată finanțarea și contractul de execuție pentru o serie de drumuri deosebit de importante. Vom moderniza șoseaua Orăștie – Costești, pe o lungime de 17,5 km, drum care duce spre cetățile dacice din Munții Orăștiei. Vom moderniza ”Drumul Regelui” de la Vața până la limita cu județul Arad, pe 13 km din șoseaua Vața-Săvârșin. Am început proiectul prin care vom moderniza DJ 672C, de la Valea de Pești spre Rânca (ju, Gorj) până la limita de județ și, împreună cu Primăria Petrila, ne-am angajat să reabilităm drumul Taia – Aușel, lucrări care vor deschide noi perspective de dezvoltare pentru turismul montan în Valea Jiului. Avem în plan o altă lucrare deosebit de importantă, care vizează realizarea legăturii cu Autostrada A1 la Sântuhalm și încă multe alte proiecte similare”, a declarat Laurențiu Nistor.

În opinia acestuia, administrația județeană condusă de PSD a atras fonduri fără precedent și a realizat investiții majore în reabilitarea, modernizarea și extinderea rețelelor publice de alimentare cu apă și canalizare, prin intermediul celor doi operatori. Doar prin intermediul opratorului Apa Prod Deva, sunt în execuție în prezent contracte de investiții în acest sector, în valoare de peste 1,35 miliarde de lei. ”În urma acestor investiții peste 195.000 de locuitori vor beneficia de servicii conforme de alimentare cu apă potabilă și 175.000 vor beneficia de servicii moderne de canalizare. Reamintesc aici că și în zona de sud a județului, Apa Serv Valea Jiului derulează proiecte similare în valoare de alte zeci de miloane de euro care au fost investiți în modernizarea rețelelor de apă și canalizare”, a mai arătat Laurențiu Nistor.

Toate aceste realizări incontestabile, care au adus beneficii majore comunităților locale din județul Hunedoara, nu ar fi putut fi realizate dacă CJH nu ar fi avut parte de o echipă managerială și politică formată din oameni cu experiență, cu dedicație și cu preocupări reale în dezvoltarea județului. Președintele CJH, Laurențiu Nistor, care candidează pentru un nou mandat în fruntea adminustrației județene, apreciază că pe lângă aceste argumente, esențial a fost și este ca PSD – partidul care a dovedit că vrea, știe și poate conduce eficient administrația publică la orice nivel – să aibă în continuare o majoritate categorică în componența viitorului Consiliu județean. În acest scop, PSD Hunedoara propune hunedorenilor nu doar unul dintre cei mai performnanți lideri ai adminstrației județene din țară, ci și o echipă de consilieri care și-au probat competența și experiența și care pot duce județul Hunedoara la un nivel de dezvoltare pe care acesta îl merită.

De aceea, PSD Hunedoara vă invită să votați cu încredere LAURENȚIU NISTOR – președintele Consiliului județean Hunedoara și să votați LISTA PSD pentru Consiliul județean Hunedoara! Aceasta este alegerea corectă!

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group