Concursul de Prim Ajutor ,,Micii Sanitari” de la Petroșani și-a desemnat câștigătorii

Concursul de Prim Ajutor ,,Micii Sanitari” de la Petroșani și-a desemnat câștigătorii

În completarea concursului ”Sanitarii pricepuți” organziat de Subfiliala de Cruce Roșie de la Petroșani, zilele acestea a avut loc și competiția destinată celor mai mici dintre voluntarii de la școlile din Petroșani interesați de activitățile Crucii Roșii.

La Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani s-a desfășurat ediția a IV-a a concursului de Prim Ajutor ,,Micii Sanitari” , la care au participat elevi de nivel preșcolar.

”Este important ca indiferent de vârstă să cunoaștem un minim de tehnici în ceea ce privește acordarea primului ajutor. În ceea ce-i privește pe cei mici, preșcolarii, aceștia s-au declarat și de data aceasta extrem de implicați, cu spirit competitiv și dorința de a învăța regulile de igienă. Preșcolarii s-au întrecut și în recunoașterea componenței unei truse de prim-ajutor și specificarea rolului fiecărei părți componente. Ne bucurăm!”, a declarat Cristina Sîrbu, președintele Subfilialei de Cruce Roșie Petroșani.

S-au înscris în competiția ”Micilor sanitari” un număr de 11 echipaje, rezultate consemnând  la final următoarea ierarhie:

  • Locul I: Grupa Mare, de la Grădinița Samariteanul, condusă de d-na Todeciu Alina
  • Locul II: Grupa Mare, de la Grădinița P.P. Nr.3 Petroșani, structură P.P. Nr.1, condusă de d-na Marin Diu Geanina și d-na Popescu Gabriela
  • Locul III: Grupa Mijlocie, de la Grădinița ”I.G.Duca” Petroșani, condusă de d-na Bobar Silvia

Premiile celor mici au fost oferite cu sprijinul Primăriei Municipiului Petroșani și a Consiliului Local. De altfel, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu-Iacob Ridzi și viceprimarul Mariana Ghic au fost prezenți la eveniment, la fel ca de fiecare dată, transmițând felicitări tuturor participantilor și organziatorilor.

”Prezența Subfilialei de Cruce Roșie în comunitatea noastră este una pe care eu o apreciez în mod deosebit. Cred că acest mod de educație sanitară, de educație în spiritul civic și al acordării de prim ajutor în caz de nevoie de care au parte copiii și tinerii Petroșaniului în această organizație sunt bine venite și deosebit de importante. O felicit pe doamna Cristian Sîrbu și pe toți voluntarii, mari și mici, de la Crucea Roșie pentru activitățile pe care le inițiază și pe care le desfășoară și pentru faptul că sunt întotdeauna o prezență activă și energică în comunitatea noastră locală”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.