Petrila merge înainte cu ”Seriozitate, Continuitate, Dezvoltare”, cu Vasile Jurca-primar și cu echipa de consilieri a PSD

Petrila merge înainte cu ”Seriozitate, Continuitate, Dezvoltare”, cu Vasile Jurca-primar și cu echipa de consilieri a PSD

Candidat pentru un nou mandat în fruntea administrației publice locale din orașul Petrila, primarul Vasile Jurca, lider al Organizației PSD Petrila, arată că în ultimii 4 ani, chiar și în condițiile restrictive impuse de pandemie în prima jumătate a mandatului, în orașul Petrila au fost implementate o serie de programe de investiții de mare anvergură, la care se adaugă alte și alte realizări pe care petrilenii le văd, le resimt pozitiv în viața lor și le apreciază ca atare.

Spre exemplu, doar dacă ne referim la capitolul ”Reabilitări străzi, parcări, trotuare”, știut fiind faptul că, în general lucrările de infrastructură sunt cele mai solicitate investiții din partea cetăenilor, echipa condusă de primarul Vasile Jurca a reușit, doar în acest mandat, să acționeze cu succes în această direcție pe străzile: Digului, Prislop, Roșia, Tudor Vladimirescu (Ambulatoriu), Taia, Minei, 1 Iunie, Rândunicii, Vulturului, Lunca, Predoni, Dobrești, Carpați, Izvorului, Apeductrului, Jieț, Minei (bl.40), I.D. Sîrbu (bl.. 30), Al. Sahia, Privighetorii, T. Vladimirescu (bl. 36 C și 37), tot așa cum s-a acționat pentru modernizarea aleilor pietonale pe str. T. Vladimirescu, la blocurile 85, 86, 101, 102, 103) sau în Colonia Cimpa-Birăoni. Iar lista ar putea continua.

Tot la acest capitol, este absolut relevantă investiția prin care este turnat un nou covor de asfalt și sunt configurate câteva noi parcări, pe strada Republicii, care traversează practic orașul Petrila de la un capăt la altul. La fel de relevantă este realizarea noului pod peste Jiu la intrarea în oraș, un proiect realizat în parteneriat cu echipa PSD de la conducerea Consiliului județean Hunedoara, condusă de Laurențiu Nistor.

Fondurile regionale, naționale, dar mai ales cele europene, au constituit sursa financiară necesară și pentru realizarea altor obiective de investiții semnificative realizate în orașul Petrila. Dintre acestea, primarul Vasile Jurca reamintește, spre exemplu:

  • Extinderea rețelei de gaz metan pe străzile Predoni, Dobrești, Sarmizegetusa, Ana Colda, Crinului, Scânteii, Taia, Tăii, Carpați, Câmpului, Dealului, Minei și Șureanu;
  • Reabilitarea termică și estetică a blocurilor de locuințe: bl. 22A, 28, 30 de pe str. Minei; 3, 7, 28, 37, 52 de pe str. 8 Martie; bl. 1 și 3 de pe str. Muncii; bl. 61 de pe str. Republicii; bl. A de pe str. M. Eminescu.
  • Construirea unui nou bloc de locuințe sociale pe str. T. Vladimirescu;
  • Construirea și darea în funcție a Bazinului Didactic pentru Înot;
  • Construirea Muzeului Satului de la Jieț;
  • Regenerarea spațiului public urban al orașului Petrila – Parc Petrila;
  • Reabilitarea Parcului ”Regele Mihai”;
  • Reabilitare, modernizare și dotare Grădinița PN 2 Petrila;
  • Dotarea școlilor cu mobilier și tehnică de calcul;
  • Dotarea Bibliotecii orășenești ”Gheorghe Ittu”;
  • Achizițiomarea unui microbuz pentru transportul elevilor.

”Acestea sunt, desigur, doar o parte dintre realizările pe care le aduc în atenția cetățenilor orașului Petrila, la capătului acestui mandat. Ele sunt însă mult mai multe, unele proiecte diind deja finalizate, altele fiind, după cum lesne se poate observa în execuție, iar altele își urmează cursul firesc pentru implementare. Vreau să-i asigur pe cetățenii orașului Petrila că toate proiectele despre care am spus că sunt pe agenda noastră, sunt sau vor fi realizate. Nu abandonăm nici un proiect, așa cum mai încearcă unii să mintă cetățenii în goana după voturi, ci dimpotrivă lucrăm la noi proiecte edilitare, prin care vrem să atragem noi bani pentru investiții publice. Și facem acest lucru cu ”Seriozitate, Continuitate, Dezvoltare”, așa cum este sloganul nostru politic. Am dorința și experiența de a face toate acestea și, așa cum am spus întotdeauna, Puterea mea e la voi, cetățenii orașului Petrila! Mulțumesc pentru încredere!”, spune primarul Vasile Jurca.

Liderul PSD Petrila, Vasile Jurca își propune ca, în următorul mandat, să facă pe mai departe echipă în fruntea Primăriei orașului Petrila, cu profesorul Marius Heljiu în calitate de viceprimar. Pentru acest lucru, PSD are însă nevoie de majoritate și în viitorul Consiliu local al orașului Petrila, majoritate care poate fi obținută prin votul de încredere al petrilenilor pentru PSD.

Comandat de PSD Organizația județeană Hunedoara – Cod AEP mandatar financiar 21240002
Executat de Exclusiv Media Group