Liberalii hunedoreni văd doar „partea plină a paharului” în analiza alegerilor locale

Liberalii hunedoreni văd doar „partea plină a paharului” în analiza alegerilor locale

Câștigi-pierzi, negustor te numești!

Zicala se potrivește și conducerii Organizației PNL Hunedoara care face o analiză a rezultatelor alegerilor locale de la 9 iunie 2024 în județul nostru, aducând în atenție doar micile victorii repurtate de acest partid la Simeria, Hațeg, Geoagiu sau Pui, plus alte câteva comune în care au reușit să-și păstreze primarii în funcție, fără a face nici o referire la eșecul pierderii Primăriei Deva în alegeri ori la cel al pierderii Primăriei Petroșani încă dinaintea alegerilor.

Un comunicat al Orgazziației PNL Hunedoara vorbește chiar de un scor net superior celui obținut de această formațiune politică în alegerile din urmă cu 4 ani, argumentând ce-i drept, în mod isteț, faptul că scorul politic obținut de PNL în alegerea membrilor Consiliului județean Hunedoara a cunoscut o creștere de la 18 la 23 la sută.

”În 2020 am obținut un procent de 18% la Consiliul Județean Hunedoara, anul acesta avem peste 23,2% și avem dublul consilierilor județeni. Am avut cu 9000 de voturi mai mult decât acum 4 ani. Cu 23,25%, PNL Hunedoara dovedește că este un partid stabil, fiind în creștere, și reușește un scor politic net superior celui de acum patru ani”, a declarat deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Aceasta a arătat, de asemenea, că și candidatul propus de PNL pentru funcția de președinte al CJH, fostul prefect Petru Călin Marian a reușit un scor de 29%, net superior celui obținut în urmă cu 4 ani de Adrian David.

PNL Hunedoara a câștigat alegerile pentru funcția de primar în orașele Simeria – Emil Rîșteiu, Călan – Adrian Iovănesc, Hațeg – Adrian Pușcaș și Geoagiu – Ovidiu Vlad, dar și în comunele hunedorene: Balșa – Traian Felician Jude, Beriu – Emil Bîc, Blăjeni – Horia Jurca, Bulzeștii de Sus – Doru Paul, Buceș – Traian Achim Mărcuș, Bunila – Romulus Stroia, Bănița – Dorin Petru Marc, Baru – Daniel Răducanu,  Cârjiți – Daniela Adam, Densuș – Nicu Lăscut, General Berthelot – Marina Huzoni, Lunca Cernii de Jos – Valentina Lupulescu, Luncoiu de Jos – Călin Dud,  Orăștioara de Sus – Marian Inășescu, Pui – Ovidiu Ciolea, Peștișu Mic – Daniel Dubrotchi, Romos – Mihaiela Csatlos,  Șoimuș – Mihai Irimie, Teliucu Inferior – Daniel Pupeză, Tomești – Adrian Viorel Vasiu, Vețel – Gheorghe Capșa și Zam – Sorin Nistor – reconfirmat.

”Îi felicit pe toți candidații, care au dovedit că sunt foarte buni, care au muncit, alături de echipele PNL, și au arătat implicare și determinare. De asemenea, transmit felicitări celor care au dobândit mandate noi, dar și pe cei care continuă activitatea în fruntea comunităților, fiind reconfirmați prin votul cetățenilor care au dovedit că au încredere în ei”, a mai spus Vetuța Stănescu, președinte PNL Hunedoara.

În schimb, după pierderea fotoliului de primar al municipiului Deva, fief al liberalilor hunedoreni în ultimii 20 de ani, Florin Oancea a demisionat de la conducerea filialei locale PNL Deva și a anunțat că, după încetarea mandatului, se va retrage din viața publică. Gest pe care unii liberali spun că-l așteaptă și din partea liderilor Organizației județene a PNL Hunedoara.