Elevii Cercului de Machete de la Clubul Copiilor Valea Jiului, între ”Trofeul AMA” de la Alba Iulia și ”Cupa Tomis” de la Constanța

Elevii Cercului de Machete de la Clubul Copiilor Valea Jiului, între ”Trofeul AMA” de la Alba Iulia și ”Cupa Tomis” de la Constanța

Dacă pentru cei mai mulți dintre copiii angrenați în activitățile Clubului Copiilor Valea Jiului deja a venit vacanța, pentru elevii prof. Alin Apostoiu Buru, coordonatorul Cercului de Machete din cadrul acestei instituții educaționale vocaționale, perioada care urmează este una a culegerii rezultatelor muncii de peste an.

Zilele trecute, la Alba Iulia, Cercul de Machete Valea Jiului a fost prezent la cea de-a XII-a ediție a concursului internațional de machete statice ”Trofeul AMA”, eveniment organizat de Asociația Modelism Alba, Primăria municipiului Alba Iulia și Alba Mall. Nu mai puțin de 43 de lucrări realizate de copii la Cercul de machete al CCEVJ sub coordonarea prof. Alșin Apostoiu Buru au fost expuse în cadrul acestui eveniment, intrând în competiție cu alte mii de exponate ale unor copii și tineri pasionați de această formă de artă din România, dar și din alte state europene.

Lucrările participante la concurs, care arată pasiunea, talentul și dedicarea copiilor, s-au bucurat de aprecierea publicului, dar mai ales a juriului, astfel că în palmaresul Clubului Copiilor Valea Jiului au ajuns tot atâtea premii și mențiuni, după cum urmează:

  • Locul I: 8 copii;
  • Locul al II-lea: 4 copii;
  • Locul al III-lea: 11 copii;
  • Premii speciale: 4 copii;
  • Mențiuni: 16 copii;

”Pe lângă satisfacția obținerii acestor premii, în urma vizitei copiilor la concursul internațional de machete de la Alba Iulia, aceștia au avut ocazia de a vedea exemple de bune practici explicate pe îndelete și demonstrate de către specialiști în acest domeniu, care reprezintă țara noastră la concursurile internaționale și mondiale, unde rezultatele sunt remarcabile. Le-au fost demonstrate și explicate modalități de lucru din toate ramurile modelismului, pornind de la cel mai mărunt detaliu al picturii, la cele mai eficiente tehnici de asamblare, realizare și reproducere a lumii ce ne înconjoară la scară redusă, inclusiv, au avut ocazia să admire lucrările profesioniștilor, văzând astfel nivelul la care se poate ajunge prin muncă, timp, ambiție și talent prin acest hobby”, a declarat prof. Alin Apostoiu Buru.

Acesta a mai precizat că pătrunderea copiilor în această lume fascinantă, admirarea lucrărilor pe viu a fost posibilă, la fel ca întotdeauna, datorită susținerii Administrației Locale a Municipiului Lupeni, care a oferit mijlocul de transport necesar deplasării elevilor, astfel încât celor mici li s-au înmânat personal premiile obținute la această importantă competiție.

De asemenea, prof. Alin Apostoiu Buru precizează că aceste lucrări vor mai participa și la alte concursuri, unde așteptările vor fi la fel de mari, și unde rezultatele așteptate sunt cel puțin la fel de bune sau chiar mai bune. Următorul concurs de acest fel va avea loc în luna august, la Constanța, acolo unde elevii Cercului der machete de la Clubul copiilor Valea Jiului vor fi prezenți la cea de-a X-a ediție a Expoziției-concurs de modelism ”Cupa Tomis”, eveniment organziat de Muzeul Național al Marinei sub genericul ”Modelismul ca artă”.

Felicitări și succes!