Lecții de viață cu noi familii de aur din comunitatea petrileană

Lecții de viață cu noi familii de aur din comunitatea petrileană

În comunitatea petrileană, odată cu sărbătorile prilejuite de Zilele orașului Petrila, un moment aparte l-a constituit și în acest an cel prin care reprezentanții autorităților publice locale au premiat familiile care au adunat 50 sau, în unele cazuri, chiar 60 de ani de căsnicie.

Nu mai puțin de 20 de astfel de familii-model, în care viața de cuplu, fidelitatea și longevitatea sunt elemente definitorii ale existenței acestora, dar și un veritabil exemplu pentru generațiile mai tinere, au fost invitate la Casa de cultură ”Ladislau Schmidt” la aceastăp veritabilă sărbătoarea a familiei. Evenimentul a avut loc chiar în sala care găzduiește, de obicei, ședințele Consiliului local al orașului Petrila iar în semn de respect pentru familiile sărbătorite, aceștia au fost invitați să ocupe locurile consilierilor aleși în forul legislativ local.

Anul acesta, sărbătoarea familiilor de aur a adus în atenție următoarele cupluri: Anișoara și Gheorghe Cepoi, Aurica și Daniela Costea, Anișoara-Mariana și Cornel Costin, Ileana și Dumitru Danda, Ileana și Gheorghe Dăjic, Maria și Ioan Ferencz, Mare și Cornel Gușeț, Maria și Petru Grunță, Olguța și Petru Isari, Paraschiva și Dorin Josan, Mariana și Ilie Jurca, Viorica și Carol Lupa, Maria și Ioan Negoi, Ana și Dumitru Negoi, Lenuța și Mircea Pînzaru, Elisabeta și Mihai Straticiuc, Elisabeta și Ilie Tirean, Rafila-Maria și Petru Ungureanu, Mariana și Alexandru Vasinca. Acestor familii, care au adunat în buchetul vieții 50 de ani de viață împreună, li s-a alăturat familia Eufemie și Vasile Iordache, care au împlinit în acest an nu mai puțin de șase decenii de viață în familie.

Primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, la inițiativa căruia toate aceste familii au fost premiate de Consiliul local și Primăria orașului Petrila, apreciază că fiecare dintre aceste familii de aur și de diamant ale Petrilei prezintă întregii comunități o veritabilă lecție de viață. ”Să ajungi la 50 sau 60 ani de căsătorie, pentru oricare dintre noi este o experiență demnă de urmat. Dacă au fost mulți ori dacă au fost puțini, numai dumnealor știu. Cert este că a fost și greu, a fost și ușor, după cum chiar domniile sale ne-au confirmat acestea, însă, cu demnitate, cu înțelegere și dragoste, au știut să meargă mai departe, împreună. Nouă ne rămâne doar să fim atenți la aceste experiențe pe care le-au trăit, să-i apreciem ca atare și să nu-i uităm. Le mulțumim pentru aceste minunate lecții de viață și le urăm multă sănătate și ne rugăm lui Dumnezeu să îi țină sănătoși în continuare, astfel încât să îi avem alături de comunitatea noastră locală, la toate aniversările care vor urma. La mulți ani!”, a spus primarul Vasile Jurca.

Pentru a-i onora așa cum se cuvine pe petrrilenii care au scris istorie și au făcut performanță în viața de familie, alături de primarul Vasile Jurca, la evenimentul organizat în cinstea familiilor cu 50, respectiv 60 de ani de căsnicie, au mai fost prezenți viceprimarul Marius Heljiu, secretarul Primăriei Petrila, Adriana Dăian, consilieri locali și funcționari din cadrul aparatului administrației locale din orașul Petrila.

Cinste lor!