Radio Pro Diaspora, 15 ani de pasiune sărbătoriți la Lupeni, în Valea Jiului

Radio Pro Diaspora, 15 ani de pasiune sărbătoriți la Lupeni, în Valea Jiului

Unul dintre cele mai populare și mai îndrăgite posturi de radio în limba română, Radio Pro Diaspora a împlinit 15 ani de activitate.

Înființat în 2009, în Germania de Ecaterina Câmpean, plecată de mai bine de două decenii din Valea Jiului, postul de radio Pro Diaspora a devenit nu doar o voce a românilor de pretutindeni și o platformă culturală și informațională destinată românilor din Diaspora, ci o adevărată familie de prieteni.

Bună parte a acestora și-au dat întâlnire pentru sărbătoarea celor 15 ani de pasiune pentru jurnalism, cultură și artă, la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni acolo unde, zilele trecute, a avut loc concertul aniversar ”Radio Pro Diaspora: 15 ani de pasiune!” Locul de desfășurare al acestui eveniment nu a fost ales întâmplător în Valea Jiului, pentru că în echipa de realizatori de emisiuni a acestui post de radio, pe lângă petrileanca Ecaterina Câmpean (managerul general al Radio Pro Diaspora) se regăsesc și alți valoroși artiști care fac voluntariat pe frecvența acestui post radiofonic, Bela Andrași sau Cornel Bucșă Biholar (ambii din Lupeni) fiind doare câteva exemple.

”Această aniversare a fost mai mult decât o simplă petrecere; a fost o celebrare a pasiunii, a dedicării și a comunității care s-a format în jurul acestui post de radio online, bazat exclusiv pe voluntariat. Sărbătoarea a fost plină de momente speciale. Am început cu o scurtă ceremonie în care am rememorat parcursul Radio ProDiaspora, de la primele emisiuni timide până la proiectele de succes care au ajuns la inimile ascultătorilor noștri din întreaga lume. Fiecare dintre noi a avut ocazia să împărtășească experiențele și momentele preferate din acești 15 ani, reamintindu-ne de cât de departe am ajuns împreună. Evenimentul a fost unul deosebit de important, reușind să adune oameni din diverse colțuri ale lumii. Prezența unor personalități ca familia Adam din Cluj, Florin Nicolae Marin și familia sa din Adjud, Nicolae Nicoleta din Texas, Buruiană Valter-Oliver și familia din Petrila, Nicolae Tetcu din Brașov, Maria Dubois din Caransebeș, și Lucia Elena Locusteanu din Cluj a adăugat valoare întâlnirii. Familia Mișcă și familia Ciobanu din Bolintin Deal-Giurgiu, Sabina Hollocker din Arad, familia Muntean din Denver, Colorado, familia Smith din California, familia Stoianov din Bulgaria, familia Raucă din Austria, familia Bucșă din Germania, și familia Răcheriu din Piatra Neamț au contribuit la diversitatea și atmosfera caldă a evenimentului. De asemenea, prezența lui Adrian Ardelean din Canada, a familiei Cimpean din București, a Rodicăi Râpeanu din Constanța și a lui Carmen Sas din București a fost remarcabilă. Această reuniune a demonstrat cât de unite pot fi comunitățile românești, indiferent de distanțele geografice care le despart”, consemnează emoția acestui eveniment special, Ecaterina Câmpean, managerul general al Radio pro Diaspora.

O sărbătoare a fost și pentru publicul din Lupeni întâlnirea cu spectacolul aniversar organizat la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni de Radio Pro Diaspora în parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Lupeni. Într-un concert cu muzică, dans și antren, prezentat de Nicoleta Nicolae (din SUA) și Sorin Lupu (din Cluj), au evoluat pe scenă artiști consacrați precum: Denis Ștefănescu, Sorin Lupu, Ionela Mardare-Mirică, Camelia Florescu, Marian Filip, Bela Andrași, Cornel Bucșă Biholar, Fane Abrădoai dar și tineri pasionați și talentați precum: Teona Răcheriu, Maria Ciobanu, Mihnea Mișcă și Ciprian Ciutre & trupa Freeland.

”Aceste evenimente sunt ocazii perfecte pentru a ne reaminti de valorile pe care le promovăm și de legăturile puternice care ne unesc. Radio ProDiaspora nu este doar un loc de muncă voluntar, ci o adevărată familie extinsă. Dincolo de emisiunile pe care le realizăm cu atâta pasiune, știm să petrecem și să ne bucurăm de viață împreună. Fiecare zi este o nouă ocazie de a crea amintiri prețioase și de a demonstra că se pot face lucruri frumoase în viață și fără a ne gândi la un câștig financiar. În fiecare zi a evenimentului, s-a simțit energia pozitivă și entuziasmul care caracterizează echipa Radio ProDiaspora. Fiecare moment petrecut împreună a fost o celebrare a prieteniei și a angajamentului de a continua această frumoasă călătorie. Sărbătorirea celor 15 ani de Radio ProDiaspora la Straja, Lupeni, a fost un eveniment de neuitat, plin de emoție și bucurie. A fost o ocazie de a reflecta asupra realizărilor trecute și de a privi cu optimism spre viitor. Cu fiecare emisiune și fiecare proiect, Radio ProDiaspora va continua să aducă un strop de România în casele ascultătorilor de pretutindeni”, a mai spus Ecaterina Câmpean, fondatorul acestui post de radio.

Nu doar pentru că ziarul Exclusiv a fost partener media al acestui eveniment, dar și pentru că apreciem în mod deosebit activitatea confraților de la Radio Pro Diaspora, în rândul cărora se regăsesc și mulți dintre prietenii noștri, ne alăturăm gândurilor bune transmise acestei minunate echipe de oameni frumoși, pasionați și talentați, la ceas aniversar.

La mulți ani, Radio Pro Diaspora!