Sprijin din partea CJH pentru Concursul Național de Aeromodele „Memorialul Aurel Vlaicu”

Sprijin din partea CJH pentru Concursul Național de Aeromodele „Memorialul Aurel Vlaicu”

În județul Hunedoara, se derulează în perioada 24-28 iunie 2024 cea de-a 44-a ediție a Concursului Național de Aeromodele „Memorialul Aurel Vlaicu”.

Evenimentul este dedicat elevilor  înscriși la cercurile de aeromodelism de la palatele și cluburile copiilor din țară. La etapa națională participă 23 de echipaje din 18 județe ale țării, județul Hunedoara fiind reprezentat de două echipaje ale Palatului Copiilor Deva – Structura Brad, respectiv Hunedoara. Anul acesta sunt prezenți în tabăra de creație pasionați de modelism din Satu Mare, Carei, Mărășești, Suceava, Focșani, Cluj-Napoca, Arad, Buzău, Sf. Gheorghe. Petrești, Brăila, Călărașil,, Ploiești, Deva, Pitești, Constanța, Rădăuți, Hunedoara, Brad, Pucioasa, Timișoara, Ineu, Brașov.

Consiliul Județean Hunedoara este partener al ISJ Hunedoara și al celorlalți organizatori în derularea acestui eveniment, în acest scop fiind acordat un sprijin financiar pentru buna desfășurare a Concursului Național de Aeromodele „Memorialul Aurel Vlaicu”, ediția a 44-a. Astfel, la solicitarea Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, consilierii județeni au aprobat alocarea a 10.100 de lei pentru organizarea competiției.