Consiliul Județean Hunedoara pregătește noi investiții la unitățile sanitare din subordine

Consiliul Județean Hunedoara pregătește noi investiții la unitățile sanitare din subordine

Consiliul Județean Hunedoara pregătește noi investiții la unitățile sanitare din subordine pentru asigurarea unui act medical de calitate.

Pe ordinea de zi a ședinței CJ Hunedoara, desfășurată vineri, 28 iunie 2024, s-au aflat și trei noi proiecte care vizează atragerea de finanțări nerambursabile prin Programul Sănătate pentru Spitalul Județean de Urgență Deva și Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad.

Consilierii județeni au adoptat depunerea următoarelor proiecte care vor asigura accesul crescut al pacienților la sistemul public de sănătate:

  • „Investiții în infrastructura publică a Spitalului Județean de Urgență Deva – unitate sanitară publică de interes județean care diagnostichează și tratează cancer”. Valoarea finanțării care urmează să fie atrasă se ridică la circa 25 de milioane de lei. Din aceste fonduri va fi realizată dotarea cu echipamente medicale de ultimă generație a Secției Oncologie.
  • „Investiții în infrastructura Laboratorului de microbiologie al Spitalului Județean de Urgență Deva”, în valoare de circa 5 milioane de lei.
  • „Investiții în infrastructura compartimentului de microbiologie din cadrul Laboratorului de analize medicale al Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad”, în valoare de aproximativ 2 milioane de lei.

Potrivit președintelui CJH, Laurențiu Nistor, modernizarea infrastructurii din sectorul sanitar reprezintă una dintre direcțiile prioritare ale investițiilor publice ale Consiliului județean Hunedoara.