Educație prin sport și aventură pentru copii, la Straja

Educație prin sport și aventură pentru copii, la Straja

Peste 900 de copii, 275 de adulți (părinți profesori și reprezentanți din comunitățile locale), 41 de voluntari și 6 reprezentanți ai instituțiilor județene au participat la evenimentele comunitare derulate sub genericul „Ștafeta pentru educație”, implementat de Asociația Reality Check prin intermediul programului ”În stare de Bine”, finanțat de Kaufland.

Proiectul Educație prin sport și aventură le-a oferit copiilor din Castelu, județul Constanța, și Ponorâta-Coroieni, județul Maramureș, timp de un an, oportunitatea să se dezvolte și să se apropie de școală prin activități care i-au stimulat și i-au scos din rutina zilnică. Copiii au făcut mișcare și au învățat despre importanța respectării unui program, despre nevoia unui efort susținut pentru a obține rezultate, despre fairplay.

Uniți prin sport și aventură au fost și 27 de copii (14 din Ponorâta, alți 13 din Castelu), care au petrecut 10 zile de neuitat la Straja, județul Hunedoara, în tabere de educație prin aventură, alături de specialiștii Fundației Noi Orizonturi. Aceștia au auzit des că trebuie să aibă încredere în ei înșiși și că fiecare dintre ei are un mare potențial.

Programul a ermis altor peste 80 de fete și băieți din Castelu să participe la cluburi sportive săptămânale de fotbal și volei sub îndrumarea profesoarei de sport și cu ajutorul unor tineri voluntari.

Puteți fi alături de copiii din Castelu și Ponorâta, prin alegerea unei donații recurente de aici: https://www.realitycheck.ro/ajuta/