Vin peste 16 milioane de lei la Lupeni, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Vin peste 16 milioane de lei la Lupeni, pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare

Încă una din problemele de infrastructură a serviciilor publice pentru cetățenii municipiului Lupeni este pe cale de a fi rezolvată, după ce un proiect al administrației publice locale elaborat de echipa primarului Lucian Resmeriță urmează să fie implementat aici cu bani atrași în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Potrivit primarului Lucian Resmeriță, în zona stângă de la intrarea în Municipiul Lupeni, acoolo unde nu există în prezent rețea de alimentare cu apă și rețea de canalizare, pe o lungime de aproximativ 4.800 m,  se vor construi un număr aproximativ de 107 puncte de branșare în cadruil proiectului intitulat ”Extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare inclusiv stații de pompare ape uzate, în Municipiul Lupeni, Județul Hunedoara”, proiect la finalizarea căruia un număr de peste 3100 de locuitori vor beneficia de servicii publice de apă și canalizare.

În acest scop, zilele trecute, primarul municipiului Lupeni a semnat la București, contractul de finanțare al acestui proiect, împreună cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice si Administrației, Iona Veștea. ”Am semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, alături de domnul ministru Adrian-Ioan Veștea, contractul de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, a proiectului: ”Extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, inclusiv stații de pompare ape uzate, în Municipiul Lupeni, Județul Hunedoara”, a transmis primarul Lucian Resmeriță.

Proiectul are o valoare totală de 16.429.489,44 lei și are ca obiect modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă și a rețelelor de canalizare menajeră. Investiția  va asigura cea de-a doua racordare la sistemul centralizat de canalizare menajeră pentru 492 de consumatori noi și va deservi peste 2235 locuitori ai municipiului Lupeni.

Principalele lucrări aferente acestui proiect de investiții constau în:

  • extinderea rețelei de alimentare cu apă pe o încă stradă;
  • extinderea rețelei canalizare pe 24 străzi şi în zona stângă de la intrarea în municipiul Lupeni;
  • construirea unor stații de pompare, acolo unde este necesar;
  • lucrări de instalații electrice la staţiile de pompare;
  • dotarea cu mobilier şi echipamente specifice a stațiilor de pompare.

Scopul principal al proiectului îl reprezintă extinderea sistemului de alimentare cu apă  pe o lungime de  1000 m pe strada Gării şi canalizare pe o lungime de  1650 m pe următoarele străzi din municipiul Lupeni: str. Vânătorilor, Gării, Roșia,  Dealul Roşu, Bărbăteni  în zona zona cimitirului, Mierleasa, Zănoaga, 9 Mai, Revoluţiei, Avram Iancu, 1 Mai, Nicuşor Gociu, Retezatului, Vulturului, Vasile Alecsandri, Mureșului, Cerbului, Bisericii, Negoiu, I.L. Caragiale, Vitoş Gavrilă, Stadionului, Eroilor, Straja  în  zona stației de filtre Braia și construirea unor stații de pompare, acolo unde situaţia o impune.

Proiectul ”Extinderea infrastructurii de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare inclusiv stații de pompare ape uzate, în Municipiul Lupeni, Județul Hunedoara” face parte din seria programelor de investiții derulate de administrația locală de la Lupeni care vizează dezvoltarea municipiului Lupeni și îmbunătățirea calității vieții oamenilor.