Claudiu Serea, un nume nou în elita creatorilor de poezie din Valea Jiului, își lansează volumul de debut la Biblioteca Universității din Petroșani

Claudiu Serea, un nume nou în elita creatorilor de poezie din Valea Jiului, își lansează volumul de debut la Biblioteca Universității din Petroșani

Fiecare debut editorial pe care am avut privilegiul să-l girăm, prin Casa de Editură Exclusiv, este în egală măsură un motiv de mare bucurie ce consemnează împlinirea misiunii pe care grupul nostru editorial și-a asumat-o de 25 de ani încoace. În acest context, Casa de Editură Exclusiv este onorată să informeze publicul iubitor de carte, în principal din regiunea Văii Jiului că joi, 12 septembrie 2024, ora 17,00 este data programată pentru un astfel de eveniment, prilejuit de lansarea volumului de debut al poetului Claudiu Serea din Petroșani.

Cartea, intitulată „Fluturele – Câte ceva despre oameni” va fi lansată în cadrul unui eveniment de gală găzduit de Biblioteca Universității din Petroșani (prestigioasa instituție de învățământ superior fiind partener al Casei de editură Exclusiv în organizarea acestui eveniment), la care invităm cu drag publicul să participe. Lansarea de carte va fi dublată și de un emoționant concert de nai susținut de artistul petroșenean Florin Goia, dar și de alte surprize.

Autorul, Claudiu Serea, deși se află la primul său volum de versuri, este o prezență constantă în spațiul poetic al Văii Jiului, poemele sale regăsindu-se, cu regularitate în mediul on-line, pe pagina sa de socializare, fiind prezentate de autor și la diverse evenimente cultural-literare, unde acesta este prezent încă din primii ani ai mileniului III.

Volumul de debut semnat de Claudiu Serea reunește circa 80 de poezii, veritabile radiografii ale sufletului omenesc realizate într-un registru poetic aparte, care-i definește creația. „Am visat că eram în interiorul unei statui. Era frig. Omul pentru care se făcuse statuia, murise demult. Nimeni nu și-l mai aducea aminte cum era, vesel și plin de viață. Înțelegând că este mai bine să călătorești prin inimi și prin suflete, am ales poezia, considerând că, în felul acesta, aș putea să trăiesc veșnic”, spune Claudiu Serea.

Așa cum bine remarcă valorosul scriitor și om de cultură Valeriu Butulescu, în prefața acestui volum, „poezia este un atribut al spiritelor alese. Omenirea, cu cât va avea mai mulți poeți, cu atât va fi mai frumoasă și mai bună. Claudiu Serea cultivă o poezie sinceră, nealambicată, departe de orice artificiu și confecție. El pune pe hârtie exact ce simte. Face acest lucru cu candoare tinerească, fie în versuri albe, fie în structuri rimate, pe modele de odinioară. Atras de inefabilul liric, poetul trăiește bucuria creației.”

Odată cu acest volum de debut – „Fluturele – Câte ceva despre oameni” – Claudiu Serea intră cu pași timizi, dar siguri, în elita creatorilor de poezie din Valea Jiului, invitându-vă să-i fiți alături la acest moment de excepție al vieții sale, pe care recunoaște că l-a așteptat de 30 de ani. Invitație pe care v-o adresăm și noi, cei de la Casa de editură Exclusiv, cu mențiunea că în ultimul trimestru al anului 2024 vom aduce în fața iubitorilor de lectură și alte producții literare care au văzut lumina tiparului în această vară sub egida editurii, în tot atâtea evenimente culturale de mare emoție, așa cum deja publicul nostru s-a obișnuit.

„Carte frumoasă, cinste cui te-a scris!”