Comunicat de presă / Lansarea campaniei de informare și conștientizare „Impact social”

Comunicat de presă / Lansarea campaniei de informare și conștientizare „Impact social”

ASOCIAȚIA ASURA ȘI S.C. RIDAL SYSTEM S.R.L. anunță demararea Campaniei de informare și conștientizare ”IMPACT SOCIAL” din cadrul Proiectului ”PRO-AS- Antreprenoriat Social urban”, cod SMIS 311072, proiect cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.

Campania ”IMPACT SOCIAL” se derulează în Regiunile Sud Est, Sud- Muntenia și Vest pe o perioadă de 8 luni, respectiv până în martie 2025 și are rolul de a informa publicul țintă cu privire la oportunitățile oferite prin intermediul proiectului.

Printre beneficiile implicării în proiect enumerăm:  obținere unui Certificat de specializare în ”Antreprenor în Economia Socială” – cod COR 112032 autorizat de Ministerul Muncii și solidarității Sociale, o subvenție de 900 de lei la absolvirea cursului, completarea cunoștințelor despre dezvoltarea durabilă, gestionarea resurselor umane  mai ales a grupurilor vulnerabile, cât și asimilarea de noțiuni privind contabilitatea primară, implementarea ideii dumneavoastră de afacere socială prin realizarea unui plan de afacere, participare la  servicii de mentorat/consiliere antreprenorială, înființarea, demararea și monitorizarea Întreprinderii de Economie Socială și obținerea unei finanțări nerambursabile în cuantum de maximum  90% din valoarea bugetului propus, urmare a participării la concursul de planuri de afacere.

Ca parte a campaniei vor fi organizate o serie de evenimente de informare on-site și online (webinarii), adresate persoanelor dornice să participe la cursuri de formare profesională, care au o idee de afacere și sunt interesate să obțină o finanțare nerambursabilă pentru înființarea unei întreprinderi de economie socială în mediul urban, contribuind astfel la sprijinirea persoanelor dezavantajate prin crearea de noi locuri de muncă. Înregistrarea în grupul țintă al proiectului se face cu respectarea criteriilor de eligibilitate, pentru mai multe astfel de informații vă invităm să accesați website-ul Proiectului pro.as.asociatia-asura.ro.

Vă invităm să urmăriți anunțurile publicate pe pagina de Facebook a proiectului: Proiect: „Pro-AS” Cod SMIS 311072, pe website-ul proiectului (https://www.asociatia-asura.ro/proiecte/-pro-as-anteprenoriat-social-urban) dar și la avizierele instituțiilor publice din localitățile dumneavoastră, ca să nu ratați șansa de a deveni Antreprenor în Economia Socială și să obțineți finanțarea

Persoanele interesate sunt rugate să completeze următorul Formular de preînscriere: https://forms.gle/P3m1hJft9PVk171S6.

Pentru a solicita informații suplimentare ne puteți scrie la pro.as.urban@gmail.com.