Muzică și poezie, în acorduri de nai, cu Florin Goia și invitații săi, la Peștera Bolii

Muzică și poezie, în acorduri de nai, cu Florin Goia și invitații săi, la Peștera Bolii

Impresionanta Peșteră a Bolii este recunoscută nu numai pentru atracțiile sale specifice unei cavități montane absolut fermecătoare, ci și pentru acustica deosebită a spațiului central din interiorul acesteia, unde sunt găzduite, tocmai din acest motiv, o serie de concerte artistice care se bucură de aprecierea publicului iubitor de cultură.

Un astfel de eveniment este programat să se desfășoare la Peștera Bolii sâmbătă, 21 septembrie 2024 de la ora 12,00 în cadrul unui concert de nai, dublat de lecturi poetice. Sunetul fascinant al acestui instrument se va auzi astfel, în premieră, în Peștera Bolii, tot așa cum tot o premieră putem considera că este și recitalul de poezie programat în cadrul acestui eveniment, cu atât mai mult cu cât poeziile vor fi recitate în lectura autorilor.

Ideea acestui proiect cultural inedit îi aparține lui Florin Goia, un tânăr pasionat de cultură, care a descoperit, cu 4 ani în urmă, frumusețelea acestui instrument deosebit care este naiul și, pregătindu-se intens în descifrarea acestuia, a ajuns astăzi unul dintre muzicienii valoroși ai acestui instrument. Florin Goia și-a propus ca, prin acest eveniment artistic organizat la Peștera Bolii să deschidă oportunitatea unei noi tradiții care să aducă oamenii iubitori de muzică și poezie, în ambianța de poveste din Peștera Bolii. Acesta îi va avea alături, la prima ediție a spectacolului artistic de la Peștera Bolii pe Ulpia Ianina Cupșan-Morar, Daniela Tomescu și Claudiu Serea, autori de poezie cunoscuți și recunoscuți în Valea Jiului, care vor lectura în fața publicului o parte din creațiile lor poetice reprezentative.

Recitalul de poezie și nai de la Peștera Bolii este un eveniment oferit cu drag tuturor iubitorilor de muzică și poezie care vor să petreacă o oră frumoasă, în compania acestor forme de cultură și artă, vizitând în același timp și una dintre cele mai frumoase destinații turistice ale Văii Jiului. Pentru a participa la acest eveniment, cei interesați trebuie să achite doar biletul de vizitare al Peșterii Bolii, însă doritorii vor putea face donații și către artiștii participanți în acest inedit proiect artistic care constituie încă o frumoasă premieră în viața culturală a Văii Jiului.