Turnelul „Vienna Classic Christmas” ajunge în decembrie și la Petroșani

Turnelul „Vienna Classic Christmas” ajunge în decembrie și la Petroșani

Vienna Classic Orchestra prezintă, pentru prima dată în Romania, spectacolul „Vienna Classic Christmas”. În cadrul turneului național al acestui proiect cultural de excepție a fost inclus și municipiul Petroșani. Concertul „Vienna Classic Christmas” va avea loc în Valea Jiului în data de 19 Decembrie 2024 de la ora 19:00 în sala de spectacole a Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu” din Petroșani.

Organizatorii sunt convinși că măiestria desavarsită a artiștilor Orchestrei al cărei nume este sinonim, pe plan internațional, cu interpretarea autentică a muzicii vieneze, dar și interesul deosebit manifestat de public vor face cu siguranță ca toate spectacolele susținute în România să fie „sold out”.

Vienna Classic Orchestra deține supremația între ansamblurile vieneze de acelasi gen. Orchestra a primit de-a lungul timpului în rândurile ei cei mai de seamă muzicieni. Recunoscuți pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor, câștigând deopotrivă admirația publicului și a criticilor, artiștii sunt considerați a fi veritabili ambasadori ai Vienei, capitala mondială a muzicii clasice.

Spectacolul sutinut de Vienna Classic Orchestra inclusiv la Petroșani, este un magnific concert de Crăciun care pregateste auditoriul pentru sărbătorile de iarnă într-o manieră autentic vieneză, sub bagheta maestrului Lorantz Bozsodi. Optimismul, dedicația, sensibilitatea și umorul sunt caracteristicile stilului său incomparabil de a face muzică, bazat pe prospețime, entuziasm sincer și experiență îndelungată. Dirijorul Lorantz Bozsodi continuă tradiția lui Johann Strauss de a dirija cu vioara în mână. Programul Orchestrei se desfășoară în jurul celebrelor valsuri și polci ale dinastiei Strauss.

Strălucirea Orchestrei vieneze va fi completată în acest an de o prezență interpretativă remarcabilă: tenorul Robert Nagy. Cunoscut publicului meloman național și internațional ca un solist de exceptie, tenorul Robert Nagy a dat viață marilor eroi ai operei. A cântat pe scenele internaţionale în opere de mare valoare, din care amintim: Lucia di Lammermoor (Deutsche Oper am Rhein Dussseldorf – 2001 şi Toulon – 2004), Faust (Opera du Rhin Strasbourg, Bayerische Staatsoper Munchen – 2001, Teatro dell’Opera di Roma – 2003, Frankfurt Opera – 2007), Bărbierul din Sevilla (Wienerstaatsoper – 2003), Carmina Burana (cu Orchestre Symphonique de Mulhouse – 2002), Rigoletto (Opera Ireland in Dublin – 2004, Opera din Lausanne – 2005, Opera de Massy – 2007), Requiem Verdi (Teatro Massimo di Palermo – 2010), etc. A efectuat turnee cu spectacole de operă şi concerte în: Japonia, Anglia, Franţa, Olanda, Belgia, Danemarca, Israel, Austria, Italia, Elveţia, Ungaria, Bulgaria, Slovacia, Croaţia, Irlanda, Spania.

Cu toate că prețul unui bilet este de 150 de lei, în acest moment doar câteva locuri mai sunt disponibile pentru reprezentația din luna decembrie de la Petroșani. Acestea pot fi achiziționate on-line de pe platforma ticketstore.ro.