Universitatea din Petroșani prezentă la Conferința EIEA de la Toulouse (Franța)

Universitatea din Petroșani prezentă la Conferința EIEA de la Toulouse (Franța)

O delegație a Universității din Petroșani, condusă de rectorul Sorin Mihai Radu a fost prezentă la lucrările Conferinței EIEA (Asociația Europeană pentru Educație Internațională) care s-au desfășurat în centrul universitar Toulouse din Franța.

Prezența instituției academice dijn Valea Jiului la acest important eveniment educațional european a fost posibilă datorită faptului că Universitatea din Petroșani este membru fondator al EURECA-PRO, conferința din Franța desfășurându-se și cu concursul acestui consorțiu academic european.

Considerat un eveniment esențial în calendarul educațional la nivel universitar, Conferința EIEA a adus laolaltă mii de participanți din diverse centre universitre ale lumii, constiuind o oportunitate excelentă pentru a promova noi colaborări și a conecta profesioniști din domeniul educației la nivel superior din întreaga lume. Conferința a oferit, de asemenea, celor prezenți, oportunitatea de a participa la ateliere interactive, networking și discursuri inspiraționale, constituind o platformă esențială pentru promovarea colaborărilor internaționale în educație.

Pentru Universitatea din Petroșani și, în general pentru EURECA PRO acest eveniment a constituit încă o modalitate directă de a acționa în direcția imlementării sistematice a Obiectivului 12 de dezvoltare durabilă a Națiunilor Unite, legat de consumul și producția responsabile, după cum arată prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectiorul Universității din Petroșani. „După cum se știe, EURECA-PRO a asumat, la nivelul consorțiului academic, implementarea acestui obiectiv de dezvoltare durabilă, iar noi, la Petroșani, avem în programa de studiu, un master în limba engleză tocmai pe ceea ce înseamnă Consum și producție responsabilă. Despre acest proiect academic am vorbit și în cadrul Conferinței EIEA de la Toulouse, iar noi credem că promovarea acestei discipline de masterat, unică la nivelul EURECA-PRO, pe care noi am înființat-o la Petroșani, reprezontă un pas important în ceea ce înseamnă atragerea de studenți din spațiul european și continuarea procesului de internaționalizare a Universității din Petroșani”, a declarat prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

EURECA-PRO este o alianță care reunește nouă universități din Austria, Germania, Grecia, Polonia, Belgia, Franța, Spania și România. Toate au o istorie de lungă durată a cooperării și împreună acoperă o gamă largă de subiecte interdisciplinare.

Ambiția EURECA-PRO este să ofere educație care să învețe complexitatea sistemelor și să încurajeze cooperarea dintre domeniile de expertiză și granițele care pot genera abordări bazate pe soluții pentru reducerea emisiilor de CO2 și obiectivele Pactului ecologic al UE. Pentru a atinge acest obiectiv, EURECA-PRO combină predarea, cercetarea și inovarea cu programe de studiu flexibile în universități, concentrându-se pe durabilitate, excelență academică și întărirea valorilor europene.