La Școala gimnazială nr. 1 „Teodora Lucaciu” din Vulcan începe „Săptămâna Centenarului”

La Școala gimnazială nr. 1 „Teodora Lucaciu” din Vulcan începe „Săptămâna Centenarului”

Școala gimnazială nr. 1 din municipiul Vulcan, structură a Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu”, care poartă numele ilustrei artiste Teodora Lucaciu, sărbătorește în această toamnă, 100 de ani de la înființarea sa.

Unitate educațională reprezentativă pentru învățământul din Valea Jiului, Școala gimnazială „Teodora Lucaciu” funcționează într-o clădire emblematică pentru sistemul educațional din municipiul Vulcan, fiind cea mai veche școală funcțională din această localitate. Înființată în 1924, Școala gimnazială nr. 1 „Teodora Lucaciu” a constitui, de-a lungul timpului, un veritabil reper educațional al Vulcanului, aici fiind înființat, în 1960, și primul liceu din localitate.

Cei 100 de ani de învățământ la Școala gimnazială nr. 1 „Teodora Lucaciu” vor fi sărbătoriți, așa cum se cuvine, într-o suită de evenimente care au loc sub genericul „Săptămâna Centenarului”, acestea desfășurându-se în perioada premergătoare Zilei Educației Naționale. Astfel, în perioada 30 septembrie 2024 – 4 octombrie 2024, în municipiul Vulcan, pe agenda activităților cultural-educaționale ale acestei comunități, Școala gimnazială nr. 1 „Teodora Lucaciu” este în centrul atenției.

„Împreună cu conducerea Școlii gimnaziale nr. 1 și a Liceului Tehnologic „Mihai Viteazu” vom desfășura, pe parcursul unei săptămâni, o serie de manifestări care marchează, în cel mai frumos mod cu putință, aniversarea celor 100 de ani de învățământ în cadrul acestei școli vulcănene al cărei rol în dezvoltarea sistemului de învățământ din orașul nostru a fost unul determinant. Cu gândul la toți cei care, ca elevi sau dascăli, au trecut de-a pragul acestei școli de-a lungul unui secol, dar și cu mulțumirea faptului că această școală este și rămâne un important pol de educație pe harta învățământului vulcănean, vă invit să ne bucurăm împreună de această sărbătoare a școlii, de această sărbătoare a educației în municipiul Vulcan”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Programul „Săptămâna Centenarului” special conceput pentru a marca cei 100 de ani de învățământ sub cupola Școlii gimnaziale nr. 1 Vulcan cuprinde o serie de activități sportive, audiții muzicale, spectacole de teatru, lansări de carte și festivități publice, care se vor desfășura după cum urmează:

Luni, 30 septembrie 2024

  • Activități sportive – competiții de șah și cros. Ora: 10:00. Locație: Curtea școlii.

Marți, 1 octombrie 2024

  • Audiție muzicală – Teodora Lucaciu- soprana Văii Jiului; Invitați: Cristina Lucaciu, Larisa Nicuța, Lorena Nicuța, Andrei Șchiopu. Ora: 11:00. Locație: Sala festivă a școlii.

Miercuri, 2 octombrie 2024

  • Spectacol de teatru pentru elevi: Lumea lui Dănilă – TDIDS Petroșani. Ora: 10:00. Locație: Cinematograful LUCEAFĂRUL.

Joi, 3 octombrie 2024

  • A scrie, a-ți aminti. Prezentare de carte. Invitați speciali: Petronela Slavu, Daniel Murărița, Dorel Șchiopu. Ora: 11:00. Locație: Biblioteca școlii

Vineri, 4 octombrie 2024

  • Festivitate aniversară. Ora: 11:00. Locație: Sala festivă a școlii.
    – Slujba religioasă.
    – Dezvelirea plăcii aniversare de către primarul Cristian Merișanu, în onoarea celor 100 de ani de educație și tradiție la Școala Nr. 1 Vulcan.
    – Discursuri/Premierea profesorilor pensionari pentru contribuția lor de-a lungul anilor.
    – Capsula Timpului-sigilare;
    – Vizitarea școlii și explorarea expoziție speciale dedicată istoriei și evoluției acestei instituții centenare

La întreaga seria de activități organizate cu prilejul marcării Centenarului Școlii gimnaziale nr. 1 „Teodora Lucaciu” din municipiul Vulcan sunt invitați să participe foști elevi, absolvenți ai școlii, foști și actuali dascăli, dar și toți cei interesați.

La mulți ani, Școlii gimnaziale nr. 1 „Teodora Lucaciu” Vulcan!