”Gala Olimpicilor” la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni

”Gala Olimpicilor” la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni

Unitate de elită a învățământului preuniversitar din Valea Jiului, Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” din municipiul Lupeni a obținut și în anul școlar 2023-2024 rezultate de excepție la olimpiadele și concursurile școlare la care au participat elevii săi.

În dorința de a evidenția o dată în plus aceste rezultate remarcabile, corpul profesoral și echipa managerială a Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, condusă de prof. Daniel Ianoși au organizat și în acest an ”Gala Olimpicilor”, eveniment devenit deja o frumoasă tradiție a acestei unități de învățământ din municipiul Lupeni. Aceasta a avut loc la Palatul Cultural ”Minerul” din Lupeni în data de 11 iunie 2024. Aici, în aplauzele colegilor, părinților și dascălilor, dar și a reprezentanților Consiliului local și Primăriei municipiului Lupeni, olimpicii meritorii ai acestui liceu au urcat pe scenă pentru a  fi premiați, așa cum se cuvine, la final de an școlar, dar mai ales pentru a culege binemeritate ovații și aplauze din partea tuturor celor prezenți.

Prof. Daniel Ianoși, directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni se declară mândru de performanțele elevilor școlii, dar și mulțumit de faptul că munca profesorilor și-a găsit aici și în acest an corespondent în rezultate de excepție ale multora dintre elevii liceului și a celor două școli gimnaziale din structura acestuia. ”Sunt mândru de performanțele elevilor școlii noastre. Sunt încântat de faptul că avem copii buni și foarte buni, care au reușit să performeze în activitatea școlară și în acest an școlar, că avem profesori care au reușit să-i îndrume înspre performanța în educație, lucru confirmat de rezultatele la clasă, dar mai ales de rezultatele obținute, la nivel județean și național, în cadrul olimpiadelor și concursurilor școlare. Toate acestea demonstrează că Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni este și rămâne o instituție de prestigiu în cadrul sistemului educațional din Valea Jiului, lucru de care suntem, cu toții, atât de mândri. Le mulțumesc elevilor pentru efortul depus în acest an școlar, colegilor profesori și părinților, precum și autorităților locale care ne-au fost alături în activitate”, a declarat prof. Daniel Ianoși.

Acesta le-a mulțumit, în egală măsură, și organizatorilor ”Galei olimpicilor”, una dintre cele mai frumoase și emoționante activități din cadrul școlii, dar și autorităților publice locale din municipiul Lupeni pentru implicarea în viața școlii și, mai ales, pentru investițiile derulate în modernizarea liceului și a întregului sistem de învățământ. De altfel, despre aceste investiții și impactul lor în activitatea educațională, confirmat inclusiv de rezultatele obținute de elevii și dascălii acestui liceu a vorbit, în mesajul său, și viceprimarul Iacob Mesaros, cel care l-a reprezentat la acest eveniment pe primarul Lucian Resmeriță.

În anul școlar 2022-2023, elevii olimpici ai Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” Lupeni au obținut următoarele performanțe:

  • Simion Francisc Szecsi – Premiul I la etapa județeană și participare la etapa națională a Olimpiadei de Literatura română pentru minorități;
  • Mihai Eduard Berechet – Premiul I la etapa județeană și Mențiune la etapa națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică și Premiul III la etapa județeană a olimpiadei de Șah și de Fizică; Mențiune la etapa județeană a olimpiadelor de Matematică și Științele pământului;
  • Karla Balint – Premiul I la etapa județeană și participare la etapa națională a Olimpiadei de Astronomie și Astrofizică;
  • Claudiu Mihai Szasz – Premiul I la etapa județeană și medalie de bronz la etapa națională a Olimpiadei de TIC;
  • Andrei Pataki – Premiul I la etapa județeană și medalie de argint la etapa națională a olimpiadei de TIC;
  • Timotei Olariu – Premiul II la etapa județeană și participare la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă;
  • David Frenț – Premiul II la etapa județeană a olimpiadei de Limba Franceză și Premiul II la olimpiada județeană de Istorie;
  • Maia Burdan – Premiul II la etapa județeană și Mențiune la etapa interjudețeană a olimpiadei de Matematică;
  • Marian Alexandru Ardelean – Premiul II la etapa județeană a olimpiadei sportive de badminton;
  • Cristian Gabriel Condoiu – Premiul II la etapa județeană și participare la etapa națională a olimpiadei de Geografie;
  • Eduard Muscari – Premiul III la etapa județeană a olimpiadei de  Limba și literatura română și premiul III la etapa județeană a olimpiadei de Matematică;
  • Karina Anastasia Bor – Premiul III la etapa județeană și participare la etapa națională a olimpiadei de Astronomie și Astrofizică;
  • Cătălina Maria Constantin – Mențiune la olimpiada județeană de Limba și literatura română;
  • Alexandru Bîlă – Mențiune la olimpiada județeană de Limba latină;
  • Isabella Burdan – Mențiune la olimpiada județeană de Matematică;
  • Sandra Rebeca Lungu – mențiune la olimpiada județeană de Limba engleză;
  • Melisa Pociovălișteanu – mențiune la olimpiada județeană de Limba engleză;
  • Nicoleta Maria Rîpă – mențiune la olimpiada județeană de Religie ortodoxă;
  • Șerban Tofan – mențiune la olimpiada județeană de Limba engleză;
  • Lucian Attila Demeter – mențiune la olimpiada județeană de Limba engleză;
  • Cristina Ioan Seracovan – mențiune la olimpiada județeană de Biologie;
  • Ștefan Manci – mențiune la olimpiada județeană de Istorie;
  • Radu Liviu Moldovan – mențiune la olimpiada județeană de Geografie;
  • Raul Bogdan Blaga – mențiune la olimpiada județeană de Geografie;
  • Mihai Florin Râpă – mențiune la olimpiadele județene de TIC și Astronomie și astrofizică;

Lista olimpicilor este completată și de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade”, ocupantă a locului III la ediția din acest an a concursului județean de cultură generală „Citești și câștigi” organizat de Biblioteca județeană „Ovid Densușianu” din Deva, echioă formată din elevii: Delia Gabriela Gabor, Radu Liviu Moldovan, Karina Anastasia Bor, Mihai Eduard Berechet, Ștefan Manci, Rareș Daniel Ianoși și Daniel Băicănescu. 

De asemenea, sportivii loturilor de volei, handbal și badminton, care s-au clasat pe locul I la etapa județeană a olimpiadei sportive de handbal, pe locul III la etapa județeană a olimpiadei sportive de volei, respectiv pe locurile II și III în etapa județeană a olimpiadei sportive de badminton au fost la rândul lor premiați la „Gala olimpicilor” de la Lupeni. La această categorie au urcat pe scenă: Mihai Dragoș Burlacu, Alexandru Duduianu, Mihăiță Andrei Loza, Dorin Daniel Suciu, Raul Bogdan Blaga, Iustin Tap, George Dorin Ardelean Peica, Silviu Valentin Hangan, Andrei Tremure – membri ai echipelor de volei; Darius David, Andrei Ionuț Tecșa, Andrei Răzvan Someșan, Paul Dogaru, Răzvan Denis Calo, Samir Alexandru Moldovan, Patrick Sandu, Constantin Vlad Poroineanu, Florinel Alexandru Capră, Sergiu Iannis Schmidt – membri ai echipelor de handbal; Ioana Pop, Sergiu Iannis Schmidt – badminton.

Pentru toți acești elevi olimpici, conducerea Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” a acrodat Diplome de merit, cărți și medalii pentru sportivi. În plus, cei maiu talentați artiști din cadrul valoroasei unități de învățământ din municipiul Lupeni au oferit, la rândul lor, celor prezenți, un spectacol artistic, aplaudat la scenă deschisă.

Într-un apreciabil gest de recunoștință, profesorii care i-au coordonat pe toți acești elevi olimpici în drumul lor spre performanța la învățătură, au fost și ei amintiți în cadrul acestei gale și răsplătiți cu binemeritate aplauze din partea elevilor, părinților și colegilor profesori. Anul acesta, în rândul ”profesorilor olimpici” s-au remarcat: Daniel Ianoși, Andreea Șofalvi, Erzsebet Faur, Nicolae Ponyori, Corina Ștefania Chelaru, Dan Daniel Tănase, Vladimir Tomuș, Cristina Adiola Becsuk, Adrian Temelescu, Vasile Humiță, Mihaela Melinda Luka, Diana Ștefănescu, Daniela Stela Negură, Aurora Onică, Mimi Cernăianu, Anca Elena Cordea, Anca Mihaela Hamz, Vladimir Tomuș și Anița Burlacu.

Tuturor, felicitări!