Noul an universitar începe la Universitatea din Petroșani cu prezența fizică a studenților în amfiteatre

Home Educație Noul an universitar începe la Universitatea din Petroșani cu prezența fizică a studenților în amfiteatre
Noul an universitar începe la Universitatea din Petroșani cu prezența fizică a studenților în amfiteatre

Studenții Universității din Petroșani revin la cursuri, începând de luni, 4 octombrie 2021, dată la care este programată să aibă loc deschiderea oficială a noului an universitar la toate cele trei facultăți din componența instituției de învățământ superior din Valea Jiului.

Deschiderea noului an universitar va avea și un moment festiv, care se va desfășura, începând cu ora 11,00 în aer liber, pe platoul din fața Rectoratului, acolo unde sunt așteptați în principal studenții din anul I, evenimentul urmând a fi organizat cu respectarea tuturor normelor de protecție sanitară prevăzute de lege. ”Ne-am propus organizarea unei ceremonii de deschidere a noului an universitar, tot în aer liber, așa cum am procedat și în cazul festivităților de absolvire, pentru a putea asigura pe de o parte respectarea normelor de protecție sanitară impuse de pandemie, iar pe de altă parte, pentru a le putea oferi îndeosebi bobocilor, bucuria unui moment festiv la începerea studiilor universitare”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, Rectorul Universității din Petroșani.

Acesta se declară deosebit de mulțumit de faptul că și în acest an, Universitatea din Petroșani începe noul an universitar cu toate locurile pentru anul I bugetate de stat, ocupate, odată cu finalizarea concursului de admitere, ba chiar și cu numeroase locuri cu taxă ocupate de studenții care și-au exprimat dorința de a urma aici pregătirea lor academică.

Pentru moment, având în vedere incidența cazurilor de coronavirus din municipiul Petroșani la acest moment, activitățile didactice vor debuta cu prezența fizică a studenților în sălile de clasă și în laboratoare. Rectorul Universității își dorește ca lucrurile să se desfășoare în aceste condiții pe parcursul întregului an universitar, însă, în funcție de evoluția noului val al pandemiei, Senatul universitar a aprobat și un regulament de desfășurare a activităților didactice din noul an universitar, regulament diferențiat pe trei scenarii. Astfel, în funcție de rata incidenței din perioada respectivă, modul de desfășurare a activităților didactice se va modifica corespunzător, după cum urmează:

  • Scenariul 1 (incidența de sub 3/1000 locuitori): Licență (Cursuri/Seminare/Laboratoare – Fizic); Master(Cursuri/Seminare – Online, Laboratoare – Fizic);
  • Scenariul 2 (incidența cuprinsă între 3-6/1000 locuitori): Licență (Cursuri/Seminare – Online, Laborator -Fizic); Master(Cursuri/Seminare – Online, Laborator -Fizic);
  • Scenariul 3 (incidență de peste 6/1000 locuitori): Licență – Online; Master – Online;

”Evident, ne dorim cu toții ca activitățile didactice să le putem organiza cu prezența fizică, față în față, a studenților și cadrelor didactice, dar în același timp, suntem pregătiți să facem față în mod corespunzător și pentru situațiile în care acest lucru nu va fi posibil. Noi avem deja o serie de softuri pe care le-am utilizat și le vom utiliza în continuare, desigur dorim să perfecționăm aceste programe și să eliminăm deficiențele care au fost sesizate astfel încât ele să poată fi utilizate cu succes acolo unde va fi nevoie. Sigur că pentru desfășurarea activităților de laborator, preferăm activitatea cu prezență fizică, având în vedere și specificul specializărilor și disciplinelor din cadrul universității noastre”, a mai precizat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.