România vicecampioană europeană la Taekwon-do, cu aport semnificativ a 4 sportivi din Valea Jiului

Home Stiri la zi România vicecampioană europeană la Taekwon-do, cu aport semnificativ a 4 sportivi din Valea Jiului
România vicecampioană europeană la Taekwon-do, cu aport semnificativ a 4 sportivi din Valea Jiului

Desfășurate la finalul acestei săptămâni în orașul spaniol La Nucia, Campionatele Europene de Tawekwon-do itf, competiție destinată juniorilor și seniorilor, a consfințit și un remarcabil succes al lotului național al României, care a încheiat competiția pe locul secund în clasamentul general, după Polonia, obținând în total 37 de medalii, dintre care 11 de aur, 8 de argint și 18 de bronz.

La acest succes, un rol semnificativ au avut și sportivii din cadrul CS ”Pantera Neagră” din Petroșani, din rândul cărora la acest campionat european, au evoluat un număr de 4 sportivi, respectiv: Alexandru Molnar, Crina Buburuz, Anemona Nagy și Elena Șamotă. Evoluția acestora a fost una deosebită, fiecare dintre sportivii din Valea Jiului clasându-se pe poziții de top în clasamentul general, iar pentru unii participarea aducând chiar urcarea pe podiumul competiției sau chiar titlul de campion european.

Spre exemplu, Alexandru Molnar încheie această competiție, adjudecându-și 3 titluri de campion european și alte două de vicecampion european, la diverse stiluri de luptă din cadrul sesiunilor de concurs. În plus, Alexandru Molnar își mai adaugă în palmares și titlul de campion european, obținut cu echipa de juniori a României care a câștigat competiția rezervată juniorilor.

La rândul ei, Anemona Nagy și-a adjudecat la rândul ei locul pe podium, obținând două medalii de bronz, iar numele ei este înregistrat în rândul primilor 6 sportivi europeni la categoria luptă individual și în  rândul primilor 8 sportivi europeni la categoria spargeri forță individual. Crina Buburuz a obținut și ea clasarea în rândul primilor 8 sportivi europeni la categoria spargeri forță individual. Pentru Elena Șamotă, chiar dacă nu a reușit, de această dată să-și confirme pe deplin valoarea sportivă, este notabil faptul că la prima sa competiție de o asemenea anvergură a reușit să facă un meci foarte bun în fața unei adversare de mare calibru în acest sport.

Rezultatele obține de sportivii din Valea Jiului sunt apreciate ca fiind unele deosebite și de către antrenorul și conducătorul CS ”Panterele Negre”, Ionuț Lascău. ”Sunt rezultate absolut remarcabile, fie și pentru simplul fapt că am putut fi prezenți la acest eveniment sportiv de talie internațională, iar faptul că avem de pe acum în rândul nostru un multiplu vicecampion european dar și sportivi care au contribuit la obținerea titlului de vicecampioană europeană la Teakwon-do itf pentru naționala României este mai mult decât meritoriu. Îi felicit pe sportivii noștri și pe toți componenții lotului național pentru acest rezultate. În același timp, vreau să mulțumesc Primăriei orașului Petrila și domnului primar Vasile Jurca pentru că au sprijinit din punct de vedere financiar sportivele noastre Crina Buburuz și Anemona Nagy, în vederea participării la acest eveniment sportiv de excepție și mulțumesc Federației Române de Taekwon-do ITF pentru susținerea tuturor sportivilor noștri”, a declarat Ionuț Lascău.

La Campionatul Mondial de Taekwon-doo din Spania au participat 1500 de sportivi din 30 de țări europene. Titlul european a fost câștigat de selecționata Poloniei (cu 51 de medalii), aceasta fiind urmată, pe podium de România (cu 37 de medalii) și Norvegia (cu 24 de medalii). În top 10 se regăsesc echipele reprezentative ale Irlandei, Sloveniei, Ucrainei, Olandei, Spaniei, Rusiei și Germaniei.

Felicitări, tuturor !