Studenții Universității din Petroșani, ”Uniți pentru Ucraina”

Home Stiri la zi Studenții Universității din Petroșani, ”Uniți pentru Ucraina”
Studenții Universității din Petroșani, ”Uniți pentru Ucraina”

Imaginile valului de refugiați ucraineni care au trecut, în ultimele zile granițele României, fugind din calea războiului care s-a năpustit asupra țării lor, sensibilizează întreaga Românie. La momentul actual, în majoritatea punctelor de trecere al frontierei între Ucraina și România sunt sute de femei și copii, iar cu fiecare oră ce trece, numărul acestora este tot mai mare. Este cât se poate de clar că acești oameni au imperativ nevoie de produse alimentare, de medicamente, de produse de igienă pentru copii și adulți, pături pentru a suporta frigul în timpul actual rece și nu în ultimul rând transport și adăpost temporar!

Într-un gest de solidaritate fără precedent, români din toate colțurile țării se mobilizează acum pentru a veni în ajutorul refugiaților ucraineni. Între aceștia se numără și studenții Universității din Petroșani, care la inițiativa Asociației Studenților Basarabeni, în parteneriat cu LSUP, UPSU, UPET și FJT Hunedoara, au demarat o acțiune de colectare a bunurilor materiale și financiare, pentru a fi trimise către punctele de trecere a frontierei între Ucraina și România.

”Am dori să organizăm un act de bine facere pentru vecinii noștri din Ucraina care au acum nevoie de ajutorul nostru. Rugăm ca fiecare dintre cei care doresc să contribuie cu ceva, sa se adreseze voluntarilor din asociațiile studențești de la Universitatea din Petroișani. Credem că, în această situație, fiecare din noi poate să contribuie cu ceva, chiar dacă nu pe plan financiar, cel puțin pe plan material. Să nu fim indiferenți și să fim alături de oamenii greu încercați din Ucraina, care fug din calea războiului și speră să găsească pace și sprijin în România”, a declarat Alexandru Mihai Chiuda, președintele Ligii Studenților de la Universitatea din Petroșani.

Pentru toți cei care doresc să contribuie cu bunuri materiale, produse alimentare, medicamente etc., la nivelul județului Hunedoara sunt organizate două centre de colectare, după cum urmează:

  • în municipiul Petroșani, str. Universității nr. 20, căminul studențesc nr. 2. Ap. 115;
  • în municipiul Deva, Str. Mihai Eminescu nr. 2;

De asemenea, pentru cei care vor să facă donații în bani este pus la dispoziție contul IBAN cu numărul: RO97RNCB0160027079590002, titular al acestuia fiind FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ A TINERETULUI HUNEDOARA.

Pe lângă inițiativa studenților de la Universitatea din Petroșani, multe alte organizații neguvernamentale din județul Hunedoara, dar și o serie de instituții publice au anunțat că se vor alătura în derularea unor acțiuni umanitare în beneficiul refugiaților din Ucraina.