Credință și magie în spectacolele sfârșitului de săptămână de la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Home Cultură Credință și magie în spectacolele sfârșitului de săptămână de la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani
Credință și magie în spectacolele sfârșitului de săptămână de la Teatrul ”I.D. Sîrbu” din Petroșani

Pentru finalul acestei săptămâni, Teatrul Dramatic ”I.D. Sîrbu” din Petroșani propune publicului spectator două reprezentații speciale, în care temele principale abordate sunt credința și, respectiv, magia.

Astfel, sâmbătă, 14 Mai 2022, de la ora 18.00, este programat spectacolul „Paracliserul” de Marin Sorescu, o piesă în regia lui Constantin Radu Tudosie, cu Daniel Cergă într-un rol fenomenal. De asemenea, spectacolul de bucură de o scenografie de excepție, semnată de Wilhelmina Kuron Bekesi.

„Paracliserul” este o tragedie în trei tablouri, scrisă de Marin Sorescu și publicată în cadrul trilogiei dramatice intitulată „Setea muntelui de sare”. Opera lui Marin Sorescu este una deosebit de complexă și analizează relația omului cu moartea și divinitatea. Astfel, personajul principal parcurge un traseu spiritual, cu etape inițiatice, care au drept scop înțelegerea multitudinii de simboluri ale lumii în care a intrat.

Prețul unui bilet este de 20 sau 25 de lei în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducere 50%.

Duminică, 15 Mai 2022, de la ora 12.00, este rândul celor mici (dar nu numai) să se bucure din nou de „Misterele Magiei”, într-un spectacol cu Valentin Neacșu.

Potrivit reprezentanților Teatrului din Valea Jiului „Misterele Magiei”, este un spectacol interactiv pentru întreaga familie, cu elemente de magie și efecte speciale integrate într-o poveste în care îl întâlnim pe magician călătorind într-o lume de mister, în căutarea baghetei magice. Un personaj îndrăgit apare în peisaj, pentru a-i face cunoscut pericolul în care se află lumea copiilor și visele lor, arătându-i calea Magicianului. În ritmul fanteziei, umorului, cântecelor subtile și muzica inovatoare, acest spectacol vine cu un aer proaspăt și nou în această lume falsă și lipsită de modele.

Prețul unui bilet este de 8 lei pentru copii și de 10 lei pentru adulții însoțitori.

Așadar, cu aceste recomandări, vă invităm să poftiți la teatru !