Hunedoreanul Ludwig Galambos, cercetător de top în SUA susține o prelegere la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

Home Stiri la zi Hunedoreanul Ludwig Galambos, cercetător de top în SUA susține o prelegere la Facultatea de Inginerie din Hunedoara
Hunedoreanul Ludwig Galambos, cercetător de top în SUA susține o prelegere la Facultatea de Inginerie din Hunedoara

Hunedoreanul Ludwig Galambos, în prezent cercetător de top în SUA, va susţine joi, 12 mai 2022, ora 12.00o prezentare în aula mică a Facultății de Inginerie din Hunedoara.

Ludwig Galambos, care este absolvent al Institutului de Subingineri Hunedoara (care a devenit, din anii ’90 , Facultatea de Inginerie Hunedoara), îşi va spune povestea şi îşi va prezenta câteva dintre principalele sale realizări profesionale, în fața studenților hunedoreni dar și a tuturor celor interesați de acest eveniment.

Ludwig Galambos a plecat din România în anii ’80. A ajuns cercetător de top la Universitatea Stanford din SUA (printre realizările numărându-se, de exemplu, o fotodiodă care se poate implanta în ochi pentru a reda vederea, sau diferite materiale folosite astăzi din plin la fabricarea telefoanelor inteligente).

„Destul de des, în SUA, ţin prelegeri pentru grupuri de studenţi, unii veniţi din alte ţări ale lumii. Şi-atunci mi-am zis : „De ce să nu fac asta şi pentru hunedorenii mei?!”. Mă simt dator să fac asta pentru că de aici am plecat şi aici revin ori de câte ori pot, cu mare drag. Doresc, în primul rând, să le arăt studenţilor şi elevilor de liceu din Hunedoara că poţi să ajungi să faci performanţă într-un domeniu, cu educaţia primită în România. Importantă este abordarea pe care o ai. Când îţi propui să faci ceva, sunt multe şanse să nu reuşeşti. Important este ca, de fiecare dată după ce „cazi”, să te ridici şi să încerci din nou. Şi eu am „căzut” de multe ori, dar m-am ridicat şi am continuat să încerc. Asta e foarte important!” , a declarat Ludwig Galambos.

Persoanele care sunt interesate de prezentare, dar care nu pot participa fizic la întâlnire, o pot urmări live pe canalul de youtube alș Primăriei municipiului Hunedoara, urmând linkul: https://youtu.be/lsMjpu6sz6k