Vernisaj expozițional cu ”Artiștii Văii Jiului” la Casa Studenților din Petroșani

Home Cultură Vernisaj expozițional cu ”Artiștii Văii Jiului” la Casa Studenților din Petroșani
Vernisaj expozițional cu ”Artiștii Văii Jiului” la Casa Studenților din Petroșani

Expoziția itinerantă a unor remarcabili artiști plastici din Valea Jiului a ajuns ”acasă”, la Petroșani. Joi, 19 mai 2022, micuța dar generoasa galerie de artă a Casei de Cultură a Studenților din Petroșani a fost gazda vernisajului expozițional ce reunește lucrări aparținând artiștilor: Dănuț Ban, Eugen Bencău, Tiberiu Boșneag, Adrian Cerchez, Radu Dacian Chința, Cipriana Maria Chința, Kriss Falticska, Alexia Humel, Robert Humel, Cristian Sergiu Ianza, Adina Iuliana Ion, Ludovic Matyas, Andreea Oatu, Sorin Horațiu Oprea, Lili Rub, Alexandru Tencariu, Mădălina Trofin și Daniela Pașca.

Sunt expuse lucrări plastice inedite care îmbracă forma artistică a picturii, graficii și sculpturii, cu teme deosebit de variate, de la portret, peisaj, compoziție și până la abstract.

”Este o expoziție care, după o perioadă de întrerupere de aproape doi ani, cauzată de problemele generate de pandemie, constituie practic prima expoziție care marchează reunirea artiștilor plastici din Valea Jiului în Petroșani. Această expoziție a mai fost prezentată, anul acesta, la galeriile de artă de la Hunedoara și Petroșani, iar acum este rândul Petroșaniului și urmează cu siguranță Deva și apoi Timișoara. Expoziție vine și în contextul în care am reușit să animăm un grup valoros de artiști plastici din Valea Jiului, împreună cu care ne propunem să prezentăm aceste lucrări de artă, dar și altele mai noi, într-o succesiune de evenimente expoziționale, pentru ca oamenii să ne cunoască și să ne vadă lucrările”, a declarat Robert Humel, unul dintre organizatorii acestui eveniment.

Pentru gazdele de la Casa de Cultură a Studenților, așa cum recunoaște prof.dr. Lavinia Hulea, directorul instituției, orice eveniment cultural, dar mai ales unul care presupune reîntâlnirea cu artiști ai Văii Jiului, este o sărbătoare. ”Sunt oameni care s-au dedicat artelor plastice și care fac cinste Petroșaniului și întregii Văi a Jiului. ne bucurăm că lucrările lor sunt expuse în sala noastră de expoziții și îi așteptăm ca anul acesta să ne mai calce pragul, aducându-ne noi evenimente de acest fel și noi lucrări pe care să le putem prezenta publicului iubitor de artă din Valea Jiului”, a declarat Lavinia Hulea.

Expoziția ”Artiștii Văii Jiului” rămâne deschisă la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani până la finalul acestei luni și poate fi vizitată gratuit de cei interesați, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9,00-16,00.