Voluntarii de la Crucea Roșie Petroșani au demarat acțiunea ”Canicula”

Home Stiri la zi Voluntarii de la Crucea Roșie Petroșani au demarat acțiunea ”Canicula”
Voluntarii de la Crucea Roșie Petroșani au demarat acțiunea ”Canicula”

Voluntarii Subfilialei de Cruce Roșie din municipiul Petroșani sunt prezenți, începând din această săptămână și până când se vor resimți efectele temperaturilor ridicate și în orașul nostru, la corturile special amenajate pe raza localității.

Un prim punct de prim-ajutor al Subfilialei de Cruce Roșie Petroșani, organizat în cadrul acțiunii cu numele de cod ”Canicula” este deja funcțional în vecinătatea sediului Primăriei Municipiului Petroșani. Potrivit directorului Subfilialei de Cruce Roșie Petroșani, Felicia Vitan, aici voluntarii oferă servicii de hidratare și medicale de bază. ”Oferirim oamenilor apă, dar și o serie de consultaţii medicale primare, cum sunt: măsurarea indicelui glicemic, a tensiunii arteriale, măsurarea greutății corporale și a saturației de oxigen. Cortul Crucii Roșii este amplasat lână intrarea laterală în sediul Primăriei Petroșani (Sala de marmură) și este funcțional zilnic în intevalul orar 10:00-16:00”, a declarat Felicia Vitan.

Totodată, Subfiliala de Crucea Roșie Petroșani reamintește câteva reguli ce trebuie respectate pe perioada caniculei:

1. HIDRATAȚI-VĂ. Beți apă suficientă pentru a evita deshidratarea corpului

2. IEŞIŢI DIN CASĂ DOAR LA ORE MAI PUŢIN CĂLDUROASE. Evitaţi să ieşiţi în zone cu soare între orele 11:00 – 18:00. Dacă este nevoie să ieşiţi în perioada călduroasă, nu uitaţi să vă protejaţi capul cu o pălărie de culoare deschisă şi să folosiţi ochelari de soare cu protecţie. Preveniţi arsurile de piele cu cremă de soare cu factor de protecţie ridicat.

3. FOLOSIŢI ÎMBRĂCĂMINTE ADECVATĂ. Atât acasă, cât şi în aer liber purtaţi haine uşoare, neaderente, de preferinţă din fibre naturale pentru a absorbi mai bine transpiraţia şi pentru a permite pielii să respire.

4. REDUCEŢI TEMPERATURA CORPORALĂ. Faceţi baie şi duşuri cu apă caldă, spălaţi-vă pe faţa şi braţe cu apă rece. în cazul temperaturilor foarte ridicate, menţineţi un prosop umed pe partea din spate a gâtului.

5. REÎMPROSPĂTAŢI MEDIUL ACASĂ ȘI DE LA MUNCĂ. Protejaţi ferestrele expuse la soare cu jaluzele, perdele etc. închideţi-le în timpul zilei şi deschideţi-le seara şi noaptea. Dacă utilizaţi aerul condiţionat, nu uitaţi că acest instrument trebuie utilizat ţinând cont de consecinţele asupra sănătăţii şi a consumului excesiv de energie.

Acțiunea ”Canicula” se desfășoară în baza parteneriatului de acțiuni comune încheiat de Subiliafa de Cruce Roșie Petroșani cu Primăria Municipiului Petroșani, conform HCL cu nr.34/2022.