La Uricani, PSD este și rămâne o echipă politică unită și implicată în viața comunității

Home Politică La Uricani, PSD este și rămâne o echipă politică unită și implicată în viața comunității
La Uricani, PSD este și rămâne o echipă politică unită și implicată în viața comunității

Unitatea și munca în echipă sunt deja de ani buni elementele care constituie esența succesului organizației locale a Partidului Social Democrat. Acest lucru a fost evidențiat încă o dată, zilele trecute, când în cadrul acestei organizații politice au avut loc alegeri interne pentru validarea liderilor care vor conduce PSD Uricani în următorii ani.

Delegații la Conferința de alegeri a PSD Uricani au umplut sala în care s-a desfășurat aceste eveniment, semnt că organizația social-democraților uricăneni este una care se bucură de un număr foarte mare de membri activi. Acestora li s-a alăturat și președintele Organizației de Tineret a PSD Hunedoara (TSD), Alin Țambă – vicepreședinte al Consiliului județean Hunedoara.

În urma votului exprimat de cei prezenți, nu au fost semnalate schimbări majore în structura de conducere a PSD Uricani, semn că oamenii sunt mulțumiți de activitatea celor cărora le-au încredințat conducerea partidului, așa cum cu o largă majoritate la alegerile locale din ultimul deceniu, cetățenii orașului Uricani le-au acordat votul de încredere la conducerea administrației publice locale. Astfel, cu unanimitate de voturi (104) în funcția de președinte al PSD Uricani a fost reconfirmat Corneliu Braia (viceprimarul orașului Uricani), acesta fiind de altfel singurul candidat pentru această responsabilitate politică. Pentru cele 5 poziții statutate de vicepreședinte au fost aleși (tot cu unanimitatea votului delegaților la Conferință): Vasile Pavel-Dreghici, Gheorghe Clipici, Jenica Stanci, Andrei Calotă, Daniel Vasile Moraru. Unul dintre seniorii organizației, prof. Vasile Pătrășcoiu a fost desemnat secretar al Organizației PSD Uricani. Din Biroul Executiv Local vor mai face parte, ca membrii: Alin Gheorghe Boroghină, Ion Crișan, Nicolae Sanda, Ioan Todea, Cristian Ioan Ciurea, Florina Ramona Markus, Adrian Luncan și trezorierul Liliana Cureș.

”Felicit întreaga echipă a PSD Uricani pentru activitatea de până acum și doresc mult succes noului Birou de conducere ales pentru următorii ani, cu atât mai mult cu cât acestora le revine misiunea de a pregăti această echipă pentru seria campaniilor electorale care vor urma în 2024, alegeri pe care am convingerea că PSD Uricani le va câștiga. Îl felicit pe domnul președinte Corneliu Braia și pe primarul Dănuț Buhăescu pentru că, împreună, fac o echipă excelentă, atât în plan politic, cât și administrativ”, a declarat AlinȚambă, președintele TSD Hunedoara.

Poate că, pentru unii, ar putea părea surprinzător faptul că primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, deși este considerat a fi ”motorul” PSD în orașul Uricani, nu se regăsește între noii lideri ai acestei organizații. Explicațiile vin însă chiar de la acesta: ”Ca primar al orașului Uricani, am o misiune importantă față de toți cetățenii orașului Uricani, indiferent de simpatiile politice ale acestora. Ca primar social-democrat singur că am un loc în Biroul Politic Local, însă eu am considerat întotdeauna că un cumul de funcții nu este eficient pentru activitatea unui primar. Nu te poți ocupa așa cum trebuie de problemele unui oraș, concomitent cu cele ale unui partid mare, așa cum este PSD. De aceea, încă de la bun început, eu am făcut o echipă foarte bună cu Corneliu Braia, care este un meticulos coordonator al activității politice de la PSD Uricani și un colaborator de nădejde al meu la Primărie. Este și un om devotat partidului și, de ce să nu recunosc, un prieten bun cu care pot face echipă și, împreună, avându-i alături pe toți colegii din organizația PSD Uricani, am fost, suntem și rămânem o echipă unită și implicată în viața comunității noastre locale. De asemenea, le mulțumesc cetățenilor orașului Uricani, care au demonstrat că ne sunt alături, fie ca membri ai PSD, fie ca simpatizanți, fie ca oameni care au încredere în munca noastră, acolo unde acest lucru este cel mai evident: la votul pentru alegerile locale, generale sau europene”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta a fost însă desemnat, de către delegații de la Conferința PSD Uricani să participe la alegerile care vor avea loc în această toamnă în Organizația județeană a PSD, unde-l propun pentru funcția de vicepreședinte. De asemenea, social-democrații hunedoreni își doresc ca din viitorul CEX al PSD Hunedoara să facă parte și Corneliu Braia, Ioan Hirghiduș și Andrei Calotă, în timp ce ec. Florina Markus este desemnată să candideze pentru funcția de Responsabil Control Financiar la Organizația județeană PSD Hunedoara.

”Le mulțumesc colegilor din cadrul PSD Uricani pentru încredere și pentru votul pe care mi l-au dat, un vot care pe de o parte confirmă activitatea bună pe care am avut-o în organziația noastră politică în mandatul pe care l-am încheiat, iar pe de altă parte îmi încredințează misiunea de a păstra ștacheta activității noastre politice pe aceleași coordonate de succes. Având alături de mine o echipă deosebită, în frunte cu primarul nostru Dănuț Buhăescu și majoritatea locuitorilor orașului Uricani, vom continua împreună să facem o politică pentru oameni, o administrația pentru cetățeni”, a declarat Corneliu Braia, președintele PSD Uricani.