Experiențele Erasmus+ împărtășite de elevii Școlii europene ”I.G. Duca” din Petroșani

Home Educație Experiențele Erasmus+ împărtășite de elevii Școlii europene ”I.G. Duca” din Petroșani
Experiențele Erasmus+ împărtășite de elevii Școlii europene ”I.G. Duca” din Petroșani

”Zilele Erasmus”, un eveniment derulat la nivel european de către beneficiarii programelor de mobilitate și schimb de experiență din cadrul acestui deosebit de popular proiect derulat de Uniunea Europeană și destinat unităților de învățământ, nu au trecut fără a fi marcate și la Petroșani. Asta cu atât mai mult cu cât aici, toate unitățile de învățământ au beneficiat de astfel de proiecte.

Mai mult, experiența obținută în implementarea proiectelor de tip Erasmus+ au constituit unul dintre fundamentele care au stat la baza obținerii de către Școala gimnazială ”I.G. Duca” din Petroșani, a statutului de Școală Europeană.

De altfel, sub egida acestei unități de învățământ s-au desfășurat, la Petroșani, ”Zilele Erasmus”, evenomentul principal al acestora fiind găzduit la Sala de marmură a Primăriei municipiului Petroșani, vineri, 14 octombrie 2022.  Sala de Marmură a Primăriei Municipiului Petroșani a vibrat, la propriu, de la emoțiile zecilor de beneficiari ai proiectelor Erasmus de la această școală-etalon a sistemului educțional din Valea Jiului.

Coordonator al celor mai multe proiecte europene de tip Erasmus de la această școală, prof. Ramona Gabriela Asan (director adjunct al Școlii ”I.G. Duca” Petroșani) a moderat cele câteva ore de dialog în care elevii participanți la proiectele Erasmus derulate în ultimii ani și-au împărtășit experiențele acumulate și au vorbit despre rezultatele obținute din interacțiunea cu colegii lor din alte state europene pe care le-au vizitat ori de unde au primit vizita altor tineri de vârsta lor. ”În fața colegilor și profesorilor lor, copiii ERASMUS și-au spus poveștile, pentru a rememora tot ceea ce au trăit în cadrul acestor proiecte, dar și din dorința de a-i încuraja și motiva pe colegii lor să participe la acest program minunat, pentru că beneficiile lui sunt pe termen lung, chiar pentru viața întreagă. Ne bucurăm că școala noastră este, deja de ani buni, partener al acestui proiect european intitulat ”Zilele Erasmus” care se desfășoară, concomitent, în toată Europa”, a declarat prof. Ramona Gabriela Asan.

Aceasta spune că experiența copiilor Erasmus de la ”I.G. Duca” este una deosebit de bogatăp, având în vedere că, doar în ultima perioadă, elevii au vizitat școli, orașe și țări din Spania, Estonia, Polonia, Ungaria, unde au beneficiat de experiențe deosebite pe care le-au împărtățit cu entuziasm colegilor, astfel încât aceștia să fie, la rândul lor, atrași spre a încerca o experiență de acest fel în următoarele programe Erasmus+ în care Școala europeană ”I.G. Duca” va fi partener.